Rabu, 18 Februari 2015

Lapan Penjawat Awam Antara 11 Dicekup Dalam Aktiviti Perjudian Siber

Gambar hiasan
PENAMPANG, 18 Feb (Bernama) -- Polis menahan 11 lelaki, lapan daripada mereka penjawat awam kerana disyaki terlibat aktiviti haram perjudian internet dalam serbuan di sebuah hotel di Putatan, Selasa.

Ketua Polis Daerah Penampang, DSP Azmir Abdul Razak berkata kesemua individu yang ditahan dalam serbuan di sebuah bilik hotel pukul 10 malam itu berumur antara 25 hingga 42 tahun.


Ditahan sama seorang wanita tempatan berumur 31 tahun, dipercayai bekerja untuk sindiket itu dan kesemuanya direman sejak Selasa sehingga 20 Feb ini.

"Peralatan seperti komputer riba, komputer peribadi, penghala, modem internet dan wang tunai berjumlah RM1,910 dirampas dalam serbuan itu," kata Azmir kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Daerah Penampang, Rabu.

Menurut beliau, modus operandi sindiket itu ialah bertukar dari bilik ke bilik di hotel yang sama dan menggunakan peralatan mudah alih bagi menyukarkan pihak berkuasa mengesan kegiatan mereka.


Beliau menasihatkan pihak pengurusan hotel negeri ini supaya sentiasa prihatin dengan kegiatan seperti itu dan memastikan tidak ada sebarang kegiatan haram dilakukan di premis mereka.--BERNAMA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...