Selasa, 10 Mac 2015

Polis tembak mati dua suspek kes samun dan bunuh

Gambar hiasan
TAPAH - Polis menembak mati dua lelaki disyaki terlibat dalam kes samun dan bunuh dalam kejadian berbalas tembakan di Air Kuning di sini pada 23 Februari lepas.
Ketua Polis Daerah Tapah, Superintenden Som Sak Din Keliaw berkata, kejadian itu berlaku pada kira-kira 5.30 pagi apabila Wong Chun Ming, 41, dan Lee Yoke Kong, 62, yang menaiki kereta Proton Waja, melepaskan tembakan ke arah polis yang mengejar mereka selepas enggan diperiksa pihak polis.

Sepasukan anggota dari Bahagian Siasatan Khas (D9) Jabatan Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perak kemudian membalas tembakan dan menembak mati kedua-dua lelaki, katanya kepada pemberita di Ibu pejabat Polis Daerah Tapah hari ini.
Beliau berkata, anggota polis berkenaan sedang menjalankan rondaan bagi Ops Cantas dan Ops Limau ketika terserempak dengan kereta kedua-dua lelaki yang berada di tepi jalan di kawasan Kampung Gajah menghala Air Kuning, sebelum menghampiri kereta itu, yang kemudiannya memecut laju.

"Bagaimanapun, kereta mereka berjaya dipintas dan suspek cuba keluar dari kenderaan untuk melarikan diri sambil melepaskan beberapa das tembakan ke arah polis," katanya. - Bernama 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...