Rabu, 4 Julai 2012

KDN anjur taklimat isu semasa keselamatan di Terengganu


KUALA TERENGGANU - Kementerian Dalam Negeri (KDN) mempelawa mereka yang berminat menghadiri Program Taklimat Isu-isu Semasa (Keselamatan) bertempat di Auditorium Taman Budaya Jabatan Kebudayaan dan Kesenian  Negara (JKKN) Terengganu di Kuala Ibai di sini pada 10 Julai ini.

Program itu diadakan dengan kerjasama Jabatan Penerangan Negeri Terengganu di mana ia merupakan yang pertama diadakan di bahagian Zon Timur sebelum diteruskan di dua negeri lagi di pantai timur iaitu Pahang dan Kelantan.

Timbalan Setiausaha Komunikasi Korporat KDN, Zuraidah Zainuddin berkata tujuan program itu diadakan adalah bagi memberi persepsi kesedaran keselamatan negara semasa terhadap pemimpin masyarakat sebelum diturunkan kepada masyarakat umum mengenai usaha kerajaan dalam Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA). 

"Orang ramai ataupun mana-mana agensi yang berminat berpeluang mendengar sendiri penerangan semua isu yang terkandung dalam NKRA yang akan dikupas secara terperinci, malah mereka juga boleh berinteraksi dengan mengajukan soalan. 

EMPAT NOMBOR EKOR HARAM BERLELUASA DI KEMAMAN ???


Selamba jual nombor ekor tepi semak

Selamba jual nombor ekor tepi semak


KEMAMAN – Demi mahu kaya cepat tanpa mengenal halal dan haram, segelintir orang Islam di sekitar Bandar Cheneh Baru dan Felda Neram 1, dekat sini, sanggup membeli tiket nombor ekor dengan seorang tauke yang menjualnya di tepi semak berdekatan deretan kedai di simpang tiga utama masuk ke Bandar Baru Cheneh.

Hanya berbekalkan sebuah kerusi dan payung, tauke berusia dalam lingkungan 50-an itu selamba menjual tiket loteri tanpa lesen di situ setiap Rabu, Sabtu dan Ahad bermula jam 10 pagi hingga jam 5.30 petang.

Seorang penduduk yang enggan identitinya didedahkan berkata, tauke terbabit mula menjual nombor ekor di situ sejak 2000 lagi, dan biarpun banyak kali ditangkap polis, namun dia masih berani mengulangi kesalahan sama.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...