Sabtu, 12 Julai 2014

POLIS MARIN PONTIAN RAMPAS MINYAK DIESEL BERSUBSIDI


Pontian, 11 Julai – Pasukan Polis Marin (PPM) merampas 4,272 liter minyak diesel bersubsidi semasa membuat serbuan di sebuah stor pengumpulan minyak diesel di Pantai Pontian Besar, petang semalam.

Ketua Bahagian Operasi dan Risikan PPM Wilayah Dua DSP Goh Boon Hong berkata, semasa serbuan dilakukan terdapat sebuah lori sedang menjalankan operasi memindah minyak diesel dari tangki di dalam stor tersebut.

Timbalan Ketua Polis Daerah YALA Maut Ditembak


YALA: Timbalan Ketua Polis Daerah Krong Pinang, Lt Kol Pol, Adinan Ismail adalah antara tiga anggota polis yang maut diserang hendap 10 orang bersenjata di sini malam Khamis.

Jenazah mereka dikebumi pagi tadi.
Dalam kejadian kira-kira 10.55 malam itu, mereka dalam perjalanan pulang dari menunaikan solat Tarawih di Kampung Ladu, Mukim Saed, Krong Pinang.

Polis Tahan Penjual Mercun Online


KUANTAN: Polis menahan seorang lelaki yang mempromosi serta menjual mercun melalui laman sosial Facebook dalam satu serbuan di rumahnya di Beserah di sini petang Khamis.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Pahang Supt Azizan Md Isa berkata akaun Facebook yang menggunakan nama 'Adam Danial' itu dikesan mempromosi bahan terlarang berkenaan pada 8 Julai lepas.
"Susulan itu polis telah menjalankan siasatan sebelum berjaya menahan suspek, 29, di rumahnya kira-kira 1.15 petang Khamis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...