Khamis, 16 Mei 2013

Minta air sebelum menyamun warga emas

Gambar hiasan saja

ALOR GAJAH - Niat baik seorang warga emas memberi air kepada seorang lelaki yang kononnya wakil jurujual simen membawa padah apabila dia disamun di rumahnya di Kelemak, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira 8 pagi itu, mangsa didatangi lelaki bermotosikal berusia lingkungan 30-an yang bertanyakan kepadanya sama ada mahu membeli simen ataupun tidak.

Jurucakap polis berkata, mangsa berusia 75 tahun itu menolak penawaran lelaki itu sebelum suspek meminta segelas air daripada mangsa.

"Mangsa masuk ke dalam rumah untuk mengambil air dan secara tiba-tiba suspek muncul dari belakang lalu mencekak leher mangsa sambil mengacukan sebilah pisau ke lehernya.

Televisyen 42 inci dikebas pencuri


Televisyen 42 inci dikebas
ROMPIN – Seorang peneroka terpaksa ‘berputih mata’ selepas televisyen 42 inci yang dibelinya secara ansuran bulanan itu dikebas pencuri yang memecah masuk rumahnya ketika mereka sekeluarga tiada di rumah selama empat hari.

Mangsa, Musa Hashim, 55, berkata, ketika kejadian itu, kesemua penghuni tiada di rumah kerana pulang ke kampung menziarahi  ayahnya yang sakit di Tanjung Karang, Selangor, petang Khamis lalu.

Bagaimanapun, katanya, sebaik saja mereka sekeluarga tiba di rumahnya di Felda Keratong 7, Chanis, petang Isnin lalu, mereka terkejut apabila mendapati  pintu  dapur  rumahnya itu sudah terbuka luas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...