Selasa, 16 September 2014

#PRK P/KUBOR: Polis perketat rondaan di sempadan Sungai Golok


TUMPAT: Polis memperketatkan kawalan di kawasan Sungai Golok di sempadan Malaysia-Thailand di daerah ini sepanjang musim Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Pengkalan Kubor bagi mengawal kemasukan warga asing.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Mazlan Lazim, berkata pasukan Polis Marin dengan kekuatan seramai 78 anggota akan mengadakan rondaan selama 24 jam di sepanjang kawasan sungai itu.

"Sebanyak enam bot akan digunakan untuk kegiatan meronda di kawasan perairan khusus untuk mengawal kemasukan warga asing.

Polis Selangor tumpas sindiket syabu warga Iran


SHAH ALAM: Polis Selangor menumpaskan satu sindiket pengedaran dadah jenis syabu di negeri ini dengan penangkapan tiga warga Iran dan penemuan tempat pembungkusan dadah semalam.

Timbalan Ketua Polis Selangor, Datuk Abdul Rahim Jaafar, berkata dadah disyaki syabu seberat 10.5 kilogram (kg) bernilai kira-kira RM1 juta juga dirampas.

"Semua suspek yang berumur 24 hingga 38 tahun ditahan dalam beberapa serbuan berasingan di Cyberjaya," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

WANITA DIROMPAK 2 LELAKI BERSENJATAPI


Lokasi rompakan bersenjata api menggunakan pistol berlaku di Jalan Telupid, Beluran, Sabah pagi tadi 15hb September 2014 jam lebih kurang 11.30 pagi.

Mangsa seorang wanita umur lingkungan 30an telah menahan sebuah kereta Proton Persona warna kelabu yang disangkakannya sebuah teksi prebet sapu dan meminta pemandu kereta tersebut hantar beliau ke Batu 32 Sandakan.

Dalam kereta tersebut beliau dapati ada seorang lelaki duduk dibahagian belakang yang disangkakannya penumpang juga.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...