Rabu, 3 Oktober 2012

Mohon maaf secara terbuka


Ainol dan Muhammad Daniel memegang keratan akhbar berhubung kejadian terbabit.
JITRA - Seorang anggota polis bertindak memohon maaf secara terbuka dan mengakui kesalahannya menampar muka seorang pelajar di Sekolah Menengah Tanjung Pauh kepada bapa mangsa di sini, semalam.

Dalam laporan Sinar Harian 12 Mac 2011 lalu, pelajar berkenaan ditampar anggota polis itu gara-gara ingin menyelamatkan seorang rakan dari dituduh melakukan kesalahan.

Dalam kejadian yang berlaku di tempat letak kenderaan selepas tamat waktu persekolahan kira-kira 1.30 petang, bapa pelajar Ainol Anwar Ahmad, 42, mendakwa anaknya Muhammad Danial, 17, ditampar seorang anggota polis yang lengkap beruniform tanpa sebarang sebab.

Nyaris ditipu pegawai Wong


Mei Yi (kiri), Tick Chong (kanan) dan Ben Liew (dua, kanan)
PANDAN PERDANA - Dua mangsa mendakwa menerima panggilan mencurigakan daripada seorang pegawai polis yang mendakwa kad kredit dan buku bank milik mereka disimpan dua individu di Hong Kong.

Mangsa pertama, Wong Mei Yi, 45, berkata, dia menerima panggilan telefon daripada seorang pegawai polis yang memperkenalkan dirinya sebagai Wong dari Ibu Pejabat Polis Diraja Malaysia Bukit Aman.

Menurutnya, pegawai itu bertanyakan kepadanya sama ada mengenali dua individu kini ditahan di Hong Kong bernama Yam Choon Hong dan Lam Hong Heng yang memiliki kad kredit dan buka akaun banknya.

Nekad lawan penyamun


Polis melakukan siasatan terhadap kereta mewah milik mangsa.
SEREMBAN – Enggan berputih mata, empat beranak nekad membelasah seorang perompak yang cuba melarikan kereta mewah milik mereka di Taman Kwang Tong, Templer, di sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.10 malam itu, tujuh sekeluarga termasuk dua kanak-kanak berusia 2 tahun dan sebulan, berdepan detik mencemaskan apabila diserang dua lelaki bersenjatakan pistol.

Mangsa yang mahu dikenali sebagai Ho, 58, berkata, ketika kejadian mereka sekeluarga mahu menghadiri majlis perkahwinan ahli keluarga di bandar ini.

Rasuah: Didakwa tukar keputusan air kencing


ALOR SETAR – Dua lelaki termasuk seorang bekas polis didakwa di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan menerima rasuah untuk menukar air kencing positif dadah pada tahun lepas.
Bekas anggota polis, Hashim Said, 58, dan Shahfarid Subry, 26, mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan terhadap tuduhan terbabit.
Bagi kes pertama, Hashim dituduh menerima rasuah untuk diri sendiri wang tunai RM500 daripada Shahfarid sebagai dorongan untuknya yang ketika itu merupakan sarjan di Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Muda di Sungai Petani untuk menukar air kencing Ammar Azmi, 19, yang positif dadah kepada negatif.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...