Rabu, 3 April 2013

PENYAMUN BERKERETA MEWAH SAMUN KELUARGA SEDANG TONTON TV


Kuantan, 3 April - Empat lelaki yang dikatakan menaiki sebuah kereta BMW meluru masuk ke dalam sebuah rumah dan menyamun keluarga berkenaan yang sedang menonton televisyen malam tadi.

Kejadian berlaku kira-kira 9 malam ketika Tan Sieng Oon, 54, dan isterinya sedang berada di ruang tamu rumah mereka di Jalan IM 2/93, Indera Mahkota dekat sini.

Pegawai Jabatan Siasatan Jenayah Pahang, ASP Noor Asyikin Shamsuri berkata suspek yang bersenjatakan parang kemudiannya mengarahkan pasangan tersebut bersama anak perempuan serta tiga cucu mereka naik ke tingkas atas.

Kenyataan Media Ketua Polis Negara Berhubung PRU13

Peniaga Maut Ditembak Tujuh Kali Di Lingkaran Pantai Jerjak

Pegawai perubatan memeriksa seorang peniaga yang maut selepas terkena tujuh das tembakan di Lingkaran Pantai Jerjak dekat George Town pada Selasa. Mangsa S. Arumugam, 48, dari Changkat Minden, Sungai Gelugor ditemani seorang rakan didatangi dua lelaki menaiki motosikal dan melepaskan tembakan dan terkena bahagian badan serta kepala mangsa. Rakan mangsa berjaya melepaskan diri dan pihak polis sedang mengesan kedua-dua suspek dan rakan mangsa

GEORGE TOWN: Seorang peniaga maut selepas terkena tujuh das tembakan yang dilepas lelaki tidak dikenali di Lingkaran Pantai Jerjak dekat sini pada 4.40 petang Selasa.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Pulau Pinang SAC Mazlan Kesah berkata ketika kejadian, mangsa, S.Arumugam, 48, dari Changkat Minden, Sungai Gelugor sedang memandu kereta jenis Hyundai Matrix dengan ditemani seorang rakan.

Geng Oxy Dipercayai Larikan RM300,000 Dari Mesin ATM


KUALA LUMPUR: Sekumpulan penjenayah dipercayai anggota Geng Oxy memecah sebuah mesin pengeluaran wang automatik (ATM) dan sebuah mesin deposit tunai dari sebuah bank di bangunan IME, Jalan Medan Pasar di sini Selasa sebelum melarikan wang kira-kira RM300,000.
Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Kuala Lumpur ACP Khairy Ahrasa berkata kejadian hanya disedari pada pukul 7.45 pagi tadi selepas penyelia bangunan mendapati mesin-mesin tersebut telah dipotong menggunakan gas Oxy-acetylene dan penukul.
"Kami mengesan tiga suspek terlibat, melalui rakaman CCTV," katanya ketika dihubungi Bernama. -BERNAMA

JADIKAN INSIDEN PENCEROBOHAN SEBAGAI IKTIBAR:


George Town, 2 April - Insiden pencerobohan militan di Lahad Datu dan Semporna, Sabah seharusnya menjadi iktibar kepada semua bahawa betapa pentingnya menjaga dan mempertahankan keamanan negara. 

Ketua Unit Gempur Pasukan Polis Marin (PPM) Wilayah 1 Pulau Pinang Inspektor Hazri Zakaria berkata peperangan yang berlaku memberi banyak kesan buruk kepada rakyat dan negara selain mengakibatkan banyak kerosakan. 

"Kalau boleh elakkan peperangan dan saya sebagai pasukan keselamatan takkan benarkan ini terjadi (lagi). Walaupun dengan kudrat saya, saya akan cuba mempertahankan (negara) bukan saja untuk saya, tetapi untuk generasi akan datang. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...