Ahad, 21 Oktober 2012

Jenayah curi kabel masih serius - Telekom Malaysia


KUALA LUMPUR — Telekom Malaysia (TM) menganggap masalah kecurian kabel di negara ini masih serius meskipun jumlah kerugian dalam tempoh lapan bulan pertama tahun ini berkurangan berbanding tempoh sama pada tahun lepas.
Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan TM, Datuk Seri Zamzamzairani Mohd Isa berkata, jika dahulu gejala itu banyak berlaku di luar bandar namun kini bandar dan kawasan teknologi seperti Cyberjaya tidak terkecuali.

Wajib adu aktiviti rasuah


Moh Samsuddin Yusof
KUANTAN- Sebarang perlakuan dan aktiviti rasuah yang berlaku wajib dilaporkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sekiranya ada maklumat.

Kegagalan individu yang mempunyai maklumat berhubung salah laku tersebut melaporkan kepada pihak berkuasa adalah satu kesalahan dan boleh dikenakan tindakan termasuk didenda dengan jumlah yang tinggi.

Pengarah SPRM Pahang, Moh Samsuddin Yusof berkata, kesedaran awam berhubung tanggung jawab itu semakin meningkat apabila banyak aduan diterima khususnya daripada penjawat awam di sini berhubung perbuatan rasuah oleh segelintir individu yang berkepentingan.

Tiga warga Indonesia dicari


Tiga warga Indonesia dicari
ROMPIN - Polis mencari tiga lelaki warga Indonesia berusia lingkungan 20-an bagi membantu siasatan kes samun dan pecah rumah di daerah ini awal pagi Khamis lalu.
Ketua  Polis Daerah Rompin, Deputi Superintendan, Johari Jahaya berkata, ketiga-tiga lelaki yang dikehendaki polis itu dikenali sebagai Budin, Usop dan Iskandar.

Menurutnya, mereka adalah satu kumpulan yang amat diperlukan bagi membantu polis menangani beberapa kes pecah rumah dan samun yang bukan saja berlaku di Rompin malah di negeri ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...