Isnin, 30 Mei 2016

Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan PDRM 1437H/2016M

Kuala Terengganu, 30 Mei – “Terengganu tuan rumah pertama Majlis Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan PDRM selepas Bukit Aman”. Demikian kata YDH DIG Dato’ Sri Noor Rashid bin Ibrahim, Timbalan Ketua Polis Negara semasa Sidang Akhbar sempena Majlis Perasmian Penutup Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan Polis Diraja Malaysia 1437H/2016M.

Beliau menyatakan lebih lanjut, jika selama ini majlis yang dianjurkan pada setiap tahun itu dikendalikan diperingkat Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, pada tahun ini ia pertama kali diadakan di luar Bukit Aman, dan Terengganu telah dipilih menjadi tuan rumah, kerana mengambil kira Pantai Timur terkenal dalam menghasilkan Qari dan Qariah yang terbaik.

Pukul isteri: Pegawai veterinar dipenjara 8 bulan

BUKIT MERTAJAM - Seorang pegawai veterinar dipenjara lapan bulan dan didenda RM2,000 selepas didapati bersalah mencederakan isterinya dalam sebuah lif di sebuah hospital swasta tiga tahun lalu.

Mohammad Affandi Ismail, 40 th juga berdepan dengan hukuman penjara dua bulan sekiranya gagal melunaskan denda berkenaan.

Mengikut pertuduhan, Mohammad Affandi  yang bertugas sebagai pegawai veterinar di Jerantut, Pahang sebelum ini didakwa mencederakan isterinya, Siti Khadijah Ahmad Ramli,40 di dalam lif Hospital KPJ Bandar Perda , di sini kira-kira jam 4 petang, 12 Ogos 2013.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...