Khamis, 1 Mei 2014

SUAMI ISTERI MENAGIH DADAH DITAHAN


BESUT - Seorang pembantu am rendah sebuah sekolah menengah dan isterinya, antara 35 orang yang ditahan kerana menagih dadah hasil Ops Tapis Bersepadu yang dijalankan di sekitar Besut, kelmarin.

Pasangan suami isteri yang berusia 35 dan 34 tahun itu ditahan di rumah mereka di sebuah kampung di Jabi, awal pagi kelmarin.

Operasi membabitkan empat pegawai dan 39 anggota dilakukan di kawasan pentadbiran empat balai polis iaitu Balai Polis Jertih (turut membabitkan Dun Jabi), Pasir Akar (Hulu Besut), Kampung Raja dan Kuala Besut bermula jam 1 hingga 8 pagi.

Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Kamaruddin Mohd Zakaria berkata, sebanyak 37 serbuan dilakukan di lokasi yang dikenal pasti, tetapi daripada jumlah itu, tujuh serbuan gagal.

Menurutnya, sebelum itu seramai 45 orang ditahan untuk pemeriksaan, namun sembilan didapati negatif.

Pelajar Didakwa Mati Dipukul Dalam Pergaduhan


RAWANGSeorang pelajar Tingkatan Tiga di sebuah sekolah agama di Rawang dilaporkan meninggal dunia selepas didakwa terlibat dalam pergaduhan di kalangan pelajar di sekolah tersebut, malam Selasa.

Timbalan Menteri Pendidikan II, P. Kamalanathan yang mengesahkan insiden itu kepada media pada Rabu berkata, kes tersebut masih dibawah siasatan polis.

"Kami amat sedih dengan kejadian itu.

"Kementerian akan memastikan siasatan sepenuhnya dilakukan segera," kata Kamalanathan kepada pemberita selepas melancarkan masjlis pra sambutan Hari Guru di Sekolah Menengah Sains Selangor.

Beliau berkata, kementerian akan mengarahkan beberapa pegawai dari pejabat pendidikan daerah untuk bekerjasama dengan polis dalam siasatan itu.

Pemandu Bas Ekspres Ambil Syabu !!


SEREMBANJabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) serta Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Negeri Sembilan mengesan trend baharu pemandu bas khususnya bas ekspres yang mengubah pengambilan dadah jenis ganja kepada syabu berikutan kesan pengambilannya yang lebih lama.
Pengarah JPJ Negeri Sembilan, Saiful Azzri Hamzah berkata, pemandu bas terbabit mengambil dadah tersebut bagi membolehkan mereka memandu bas lebih lama untuk mengejar trip perjalanan, selain ia senang disembunyikan.

"Itu adalah antara alasan utama yang diberikan pemandu bas apabila ditahan pihak berkuasa selepas didapati positif dadah hasil ujian saringan air kencing. Dadah sintetik atau pun syabu ini apabila diambil menyebabkan individu yang mengambilnya boleh tahan berjam-jam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...