Isnin, 13 Julai 2015

Doktor trauma diacu pistol


BATU PAHAT“Kau kenal aku tak?, Kau kenal aku tak?,” itu tengkingan seorang daripada tiga suspek yang memecah masuk rumah seorang doktor sebuah hospital di daerah ini, di Taman Pantai Baru, awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.45 pagi, doktor berkenaan, Mohd Nooh Sainorudin, 28, sedang bersiap untuk ke tempat kerja dan tiba-tiba dia diacu objek dipercayai pistol dari arah belakang.

Keadaan Di Low Yat Terkawal

KUALA LUMPUR, 12 Julai (Bernama) -- Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Khalid Abu Bakar berkata polis akan mengambil tindakan terhadap dua kumpulan yang terbabit dalam pergaduhan di Plaza Low Yat, Bukit Bintang di sini, Sabtu.

Beliau turut menafikan dakwaan dalam media sosial kononnya pergaduhan itu tercetus akibat isu perkauman, sebaliknya hanya melibatkan pergaduhan dua pihak.

"PDRMsia telah tangkap sebahagian mereka yang terlibat bergaduh semalam dan sedang kesan yang lain. Biar polis ambil tindakan," katanya melalui akaun Twitter beliau pada Ahad.

SPAD BUAT APA DI MUSIM PERAYAAN NI ???

Agensi penguatkuasa yang lain sibuk dengan penugasan sempena Perayaan Aifilfitri 2015.

KUALA TERENGGANU - Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Terengganu terus mempertingkatkan Ops Motosikal di seluruh daerah sepanjang musim perayaan Aidilfitri ini, sebagai usaha mengurangkan kadar kemalangan melibatkan penunggang dan pembonceng motosikal.

Pengarahnya Abdul Rahman Emang Anyie berkata fokus utama operasi berkenaan adalah terhadap motosikal kerana ia penyumbang terbesar kepada statistik
kemalangan jalan raya.
Katanya dalam Ops Musim Perayaan, JPJ memberi tumpuan di jalan-jalan utama yang kerap berlaku kemalangan dengan melaksanakan strategi penguatkuasaan dilihat bagi meningkatkan lagi persepsi telah ditangkap (POBC) dalam kalangan penunggang dan pembonceng motosikal.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...