Rabu, 26 September 2012

Jenayah: PDRM Perlu Lakukan Lebih Dari Sekadar Tunjuk Statistik - MCPF


BANYAK KES-KES TERPENCIL TIDAK DISIASAT ATAU HANYA UNTUK MENJAGA STATISTIK JENAYAH INDEK SETIAP BULAN ???
KUALA LUMPUR, 26 Sept (Bernama) -- Polis Diraja Malaysia (PDRM) perlu melakukan lebih dari sekadar menunjukkan statistik dalam isu keselamatan awam, kata Naib Pengerusi Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia (MCPF) Tan Sri Lee Lam Thye.

Beliau berkata ini kerana pemerhatian umum mendapati masyarakat yang menyandarkan persepsi mereka kepada kehidupan seharian, masih ragu-ragu bahawa kes jenayah menurun seperti yang dilapor PDRM.

Ahli Perniagaan disamun berhampiran plaza tol

Keluar Wang RM50,000 Kemudian Tayar Pancit & Selepas Itu Disamun.


BUTTERWORTH: Seorang ahli perniagaan kerugian lebih RM50,000 selepas disamun sekumpulan lelaki yang bersenjatakan parang berhampiran plaza tol Jalan Siram di Lebuhraya Lingkaran Luar Butterworth (BORR), di sini pada petang Isnin. Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU), ACP Abdul Rahman Ibrahim berkata kejadian samun oleh lapan lelaki itu berlaku pada pukul 3.45 petang Isnin.
Katanya, ketika kejadian, mangsa (lelaki) bersama tiga rakannya termasuk seorang wanita dalam perjalanan pulang ke rumah selepas mengeluarkan wang dari sebuah bank di Seberang Jaya, di sini.

Polis Buru Dua Penyamun Tetak Tangan Pengawal Keselamatan


KUALA LUMPUR: Polis telah mengenal pasti dua suspek yang terlibat menetak seorang pengawal keselamatan sebelum menyamun sebuah pasar raya di Lebuhraya Bukit Jalil, di sini, Isnin.
Ketua Polis Daerah Cheras ACP Mohan Singh Tara Singh berkata kedua-dua suspek berumur 23 dan 27 tahun itu dikenal pasti melalui rakaman kamera litar tertutup di pasar raya itu.
"Mangsa telah keluar daripada Hospital Serdang dan kita kini sedang memburu kedua-dua suspek," katanya ketika dihubungi Bernama, di sini, Selasa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...