Ahad, 2 September 2012

Jenayah geng wanita 40-an


Jenayah geng wanita 40-an
IPOH – Menyamar sebagai saudara pengantin merupakan taktik sekumpulan wanita berusia 40-an, di sini, yang menjadikan kediaman pengantin sebagai sasaran untuk mencuri barangan berharga.

Kegiatan empat wanita berkenaan telah dikesan sejak seminggu lalu setelah dua kediaman di Batu Kurau dan Manjoi menjadi mangsa perbuatan jenayah mereka dalam tempoh dua hari.

Sabtu lalu, kumpulan wanita itu dikatakan berjaya melarikan empat beg tangan milik ahli keluarga pengantin semasa majlis perkahwinan sedang berlangsung di Kampung Sungai Ara dan menurut saksi, Salina Shamsudin, 21, kejadian berlaku pada kira-kira jam 12 tengah hari.

Premis pinjaman wang berlesen disamun


MANJUNG - Sebuah premis pinjaman wang berlesen di Lumut mengalami kerugian hampir RM17,000 dalam satu kejadian samun, di sini, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Manjung, Asisten Komisioner Jaafar Baba berkata, kejadian itu melibatkan dua suspek lelaki bersenjata parang.

“Ketika kejadian, dua pekerja premis berkenaan, iaitu seorang lelaki dan seorang perempuan telah diacukan parang oleh suspek bagi memaksa mereka menyerahkan wang.

Dibelasah lelaki mabuk


Dibelasah lelaki mabuk
PUCHONG – Bukan sahaja dia dituduh memecah masuk sebuah kedai runcit dan mencuri, seorang lelaki menghidap kemurungan turut dibelasah tanpa belas kasihan sebelum motosikal miliknya dibakar sekumpulan lelaki di Puchong Intan di sini.

Dalam kejadian awal pagi Ahad lalu, abang mangsa yang enggan identitinya didedahkan berkata, adiknya diperlakukan begitu oleh sekumpulan lelaki mabuk hanya kerana memandang mereka ketika memberhentikan motosikal di tepi jalan besar di sini.

Kerajaan Negeri nafi gejala sosial Kelantan serius


KOTA BHARU - Kerajaan Negeri menafikan dakwaan bahawa gejala sosial dan jenayah yang berlaku sejak akhir-akhir ini termasuk kejadian samun serta tetak semakin serius di Kelantan.

Timbalan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yaacob bagaimanapun berkata, pihak tertentu tidak boleh mengatakan gejala sosial di negeri ini semakin parah kerana berdasarkan laporan selama ini statistik menunjukkan kenaikan dan penurunan.

Menurutnya, jenayah sentiasa berlaku tanpa disedari dan penjenayah akan menggunakan peluang yang ada untuk melakukannya tanpa mengira kasihan belas.

Penurunan kadar kemalangan ketika Aidilfitri diharap berterusan


Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Kong Cho Ha berharap penurunan kadar kemalangan jalan raya pada musim Aidilfitri lalu dapat dikekalkan dan terus berkurangan ketika perayaan lain. 

Beliau berkata, statistik kemalangan yang diumumkan Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar baru-baru ini menunjukkan segala kempen dan program kesedaran yang dilaksanakan berjaya. 

"Strategi itu (kempen dan majlis penerangan), yang dijalankan selama ini, kini mula menyedarkan pengguna jalan raya terhadap kepentingan aspek keselamatan termasuk nyawa pengguna. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...