Rabu, 4 Jun 2014

32 Kes Aset Hilang Dalam 4 Tahun - Polis Pulau Pinang


GEORGE TOWN: Polis Pulau Pinang merekodkan 32 kes kehilangan aset meliputi peralatan persenjataan seperti kelopak peluru, senjata api, motosikal dan gari dari tahun 2010 hingga 2013.

Ketua Polis Negeri, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, sejumlah 16 kes telah selesai dan tujuh daripadanya dikenakan penalti berjumlah RM15,555.80 kepada individu bertanggungjawab manakala selebihnya dalam proses tindakan.

"Bagi sembilan daripada kes yang telah selesai, satu kes dihapus kira, satu kes diberi surat teguran, satu kes melibatkan anggota bersara, satu kes dikenakan tindakan tatatertib dan lima kes ditutup," katanya kepada pemberita ketika menghadiri Perhimpunan Ikrar Bulanan di Ibu Pejabat Polis Kontinjen negeri, Rabu.

91 Kes Rogol Di Kelantan Lima Bulan Pertama 2014


KOTA BARU: Polis Kelantan berkata 91 kes jenayah rogol dilaporkan di negeri ini dalam tempoh lima bulan pertama 2014, 88 daripadanya berjaya diselesaikan.
Dalam satu kenyataan, Ketua Polis Kelantan Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata ia menjurus kepada penahanan 90 individu.

Menurutnya, 92 kes rogol dilaporkan bagi tempoh sama tahun lalu.

Insiden terbaharu yang mendapat perhatian ramai adalah kes dua remaja berusia 15 tahun dan 17 tahun yang dilaporkan dirogol sekumpulan lelaki di sebuah rumah kosong yang dijadikan tempat penagih dadah melepaskan gian di Ketereh, 20 Mei lalu.

Dalam pada itu, Jalaluddin menarik perhatian pihaknya menyelesaikan 214 daripada 225 kes rogol sepanjang 2013 yang menyaksikan 161 individu ditahan. 

Sumber:mstaronline
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...