Isnin, 28 Julai 2014

Duda anak dua diberkas polis bersama syabu RM240,000


ALOR SETAR - Seorang duda anak dua diberkas polis selepas disyaki terlibat dalam pengedaran dadah jenis syabu seberat 2.1 kilogram (kg) bernilai kira-kira RM240,000 dikawasan perumahan Taman Pekan Baru, Sungai Petani, dekat sini, Khamis lalu.

Suspek berusia 28 tahun itu ditahan kira-kira pukul 2.50 petang oleh sepasukan polis dari Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kedah.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik negeri, Superintendan Abd Razak Md. Zin memberitahu, lelaki itu ditahan ketika sedang berjalan kaki di kawasan perumahan tersebut dengan membawa sejumlah syabu di dalam beg plastik.

Lelaki mengaku pengawal peribadi 'Datuk' ditahan


MUAR 27 Julai - Cubaan tiga lelaki ingin melepaskan diri selepas ditahan kerana memiliki pistol dan positif dadah dengan menyatakan bekerja dengan seorang Datuk tidak berhasil apabila mereka ditahan malam semalam.

Kejadian bermula apabila seorang daripadanya yang berusia 30-an ditahan pukul 10 malam di Jalan Ali di sini, kerana angkuh apabila disaman polis kerana meletak kereta di parkir golongan orang kurang upaya (OKU).

Lelaki terbabit dilihat mengambil surat saman tersebut sebelum mengoyak serta membuangnya dan perbuatan itu dilihat sepasukan anggota dan pegawai Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik Muar yang melakukan rondaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...