Jumaat, 8 April 2016

Geng Kumar Setapak Dalang Samun Teksi Tumpas

KETUA Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Chong Kok Sin (tengah) bersama sebahagian daripada pemandu teksi yang menjadi mangsa samun Geng Kumar Setapak
KUALA LUMPUR: Polis mematahkan kegiatan samun teksi di sekitar ibu negara selepas menahan 10 anggota geng 'Kumar Setapak', minggu lalu.

Semua suspek yang berusia antara 17 hingga 33 tahun itu ditahan susulan penahanan tiga lelaki ketika cuba menyamun sebuah teksi di Kampung Salak Selatan, 29 Mac lalu.

Susulan siasatan, polis menahan seorang peniaga telefon bimbit di sebuah pusat perniagaan di Kuala Lumpur yang dipercayai membeli telefon bimbit yang disamun.

EKSESAIS PENGAMBILAN JAWATAN KONSTABEL LELAKI (1 MAC - 16 APRIL 2016)

Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan melaksanakan temuduga eksesais pengambilan jawatan Konstabel Lelaki di seluruh Malaysia mulai 1 Mac 2016 hingga 16 April 2016 bagi calon-calon yang telah menduduki dan berjaya melepasi ujian Malaysian Integrity Test (MIT) pada bulan November/Disember 2015. Status permohonan boleh disemak melalui Sistem Semakan Online (SSO) PDRM di http://ss0.rmp.gov.my bermula 24 Februari (Rabu).

Calon-calon yang berjaya perlu menyemak nama/tarikh/tempat temuduga masing-masing dan bawa bersama dakumen-dokumen asal berikut semasa menghadiri temuduga:

Tiga penjenayah ditembak mati

Johor Bahru: Tiga penjenayah ditembak mati selepas melepaskan beberapa das tembakan ke arah polis ketika cuba melarikan diri daripada ditahan di Jalan Permas Utara, di sini, 5.45 petang tadi.

Ketua Polis Johor, Datuk Wan Ahmad Najmuddin Mohd berkata, dua penjenayah mati di lokasi kejadian, manakala seorang lagi mati ketika dalam perjalanan ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) di sini.

"Kita mendapat maklumat sebuah Toyota Camry dalam keadaan mencurigakan berlegar-legar di sekitar kawasan Permas Jaya sebelum dua kenderaan polis mengekori mereka sejauh empat kilometer dari Jalan Permas 1 hingga ke Jalan Permas Utara di sini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...