Selasa, 14 Julai 2015

Pegawai Polis Antara Lima Suspek Berpakat Lakukan Pembunuhan


KUALA LUMPUR: Seorang pegawai polis dan seorang ahli perniagaan adalah antara lima yang didakwa di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tuduhan berpakat untuk melakukan pembunuhan.

ASP Haris Faddila Hasim, 39, ahli perniagaan Lau Ngik Yin, 45, didakwa bersama-sama dua bekas pegawai polis Mohd Nizam Manshor, 34, Indra Zaidi Zamani, 32, serta pengawal peribadi Lau, Zainuddin Rosman, 36.
Mereka didakwa melakukan kesalahan itu di Westin Hotel, Jalan Bukit Bintang di sini antara April hingga 15 Jun, 2015, iaitu berpakat untuk melakukan pembunuhan, satu kesalahan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Rusuhan Plaza Low Yat: Polis nafi terima laporan suspek ditipu beli telefon


KUALA LUMPUR, 13 Julai: Polis menafikan laporan mengenai kejadian rusuhan yang berlaku di Plaza Low Yat, Sabtu lalu berpunca daripada penipuan pada urusniaga telefon seperti yang dilaporkan di media sosial.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Tajudin Md Isa berkata, siasatan polis menjurus kepada kes kecurian dan suspek yang dikatakan ditipu tidak membuat laporan polis.

“Siasatan kami mendapati tiada kejadian penipuan namun akan menyiasat sekiranya ia benar.

Laman web PDRM digodam


KUALA LUMPUR, 13 Julai: Laman web Polis Diraja Malaysia (PDRM) digodam oleh satu kumpulan yang tidak dikenali, hari ini.

Dalam insiden pada kira-kira jam 2 petang tadi, penggodam menukar gambar profil akaun dan foto Facebook dengan imej yang menyokong sentimen ekstrim Negara Islam (IS).

‘Serangan’ bermula pada jam 2.10 petang apabila foto Facebook ditukar dengan imej yang mengandungi perkataan ‘Khilafah Has Returned” (Khilafah Kembali) dengan gambar lelaki memegang bendera ikonik IS, sementara gambar profil pula ditukar dengan foto bayang bendera di mata seorang perempuan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...