Isnin, 9 Jun 2014

JURUTEKNIK SYARIKAT KAWALAN KESELAMATAN DISYAKI LARIKAN RM235,000

Gambar hiasan
Ipoh, 8 Jun - Polis menahan seorang juruteknik syarikat kawalan keselamatan di sini kelmarin kerana disyaki melarikan wang tunai RM235,000 ketika memungut wang daripada mesin juruwang automatik (ATM) dan mesin deposit tunai (CDM) di sekitar Ipoh dan Kampar.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Perak Supt Maszely Minhad berkata suspek yang berumur 23 tahun itu ditahan pada pukul 6 petang, selepas pengurus syarikat berkenaan membuat laporan polis berhubung kejadian itu Rabu lepas.

Beliau berkata susulan daripada tangkapan itu, pada hari yang sama, pemeriksaan dijalankan di kawasan hutan terpencil di Kampung Bunga Tanjung, Malim Nawar dekat Kampar di sini, dan menemui RM210,000 daripada jumlah keseluruhan wang yang dilarikan.

SEORANG LELAKI DITAHAN, VCD BERNILAI RM750,000 DIRAMPAS


Ipoh, 8 Jun - Polis menahan seorang lelaki dalam serbuan di sebuah rumah di Taman Pertama di sini, semalam dan merampas 151,000 cakera padat video (VCD) cetak rompak bernilai kira-kira RM750,000.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Perak Supt Maszely Minhad berkata serbuan yang dijalankan pada pukul 3 petang itu turut merampas 70 unit mesi penyalin, tujuh unit pemprosesan pusat (CPU) dan 12 buku bil tunai.

"Kebanyakan VCD berkenaan merupakan filem Inggeris dan China yang dipasarkan di sekitar negeri ini," katanya pada sidang media di Balai Polis Sungai Senam di sini hari ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...