Jumaat, 12 Oktober 2012

Wanita anggap diri pahlawan silam


PUTRAJAYA – Muhdalena Ahmad yang didakwa melakukan ugutan jenayah dan memiliki sebilah pedang di pekarangan Jabatan Perdana Menteri (JPM) Julai lalu didapati mengalami masalah kemurungan dan juga gejala psikotik iaitu delusi serta halusinasi.
Malah Muhdalena, 28, dikatakan mengalami dejavu apabila diselubungi mimpi-mimpi buruk dan kejadian pelik di mana tertuduh berasa dirinya seorang pahlawan dari zaman silam yang sedia bertempur pada bila-bila masa.

2 beranak diugut bunuh


Dua beranak diugut bunuh
PENDANG - Seorang wanita bersama anaknya mengalami kecederaan teruk dan wang niaga berjumlah RM500 lesap diragut seorang lelaki bermotosikal dekat Jalan Bukit Perak lewat petang, kelmarin.

Kejadian berlaku kira-kira jam 8 malam, mangsa, Salmiah Yaacob, 41, bersama anak bongsunya, Abdul Akir Zamani, 12, dalam perjalanan pulang menunggang motosikal dari pusat internet (Cyber Cafe) milik mereka dekat Kampung Sawa Kecil.

Menurutnya, kejadian itu bukan sahaja menyebabkan dia kehilangan wang tunai dan dokumen bank serta kad pengenalan diri, namun turut menanggung kesakitan apabila bahagian punggung dan kakinya cedera teruk, manakala anaknya hanya cedera ringan di lutut.

“Saya tidak boleh duduk dan hanya mampu baring secara mengiring kerana cedera  teruk di bahagian punggung setelah motosikal yang ditunggang saya terbabas selepas saya terajang peragut itu.

“Saya keluar dari kedai kira-kira jam 7.30 dan singgah kurang 10 minit di pasar malam Kampung Baru, tetapi tidak turun dari motosikal kerana ingin cepat pulang ke rumah dekat Kampung Rancangan Tanah Pinggir (RTP) Padang Besar Jeneri Sik,” Katanya kepada Sinar Harian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...