Khamis, 21 April 2016

Pegawai KBS didakwa ubah wang haram RM16.62 juta

KUALA LUMPUR - Bekas Setiausaha Bahagian Kewangan, Kementerian Belia dan Sukan (KBS), Otman Arsahd dihadapkan di Mahkamah Sesyen di sini semalam atas pertuduhan melakukan 64 aktiviti pengubahan wang haram berjumlah hampir RM17 juta tiga tahun lalu.
Bagaimanapun Otman, 57, yang menerima wang menerusi aktiviti pengubahan wang haram daripada empat buah syarikat mengaku tidak bersalah di hadapan Hakim Allaudeen Ismail selepas semua pertuduhan terhadapnya dibacakan di mahkamah tersebut.

Polis berjaya gagalkan penganjuran pesta ganja

KAMPUNG RAJA - Polis berjaya menggagalkan hasrat sekumpulan pemuda yang dipercayai terlibat dalam aktiviti penganjuran pesta ganja yang lebih dikenali Pesta 420 di Pantai Teluk Gadong, Dungun.

Ketua Polis Terengganu, Datuk Rosli Ab Rahman berkata, kejayaan ini ekoran penahanan empat lelaki berusia 18 hingga 27 tahun di sebuah wakaf berhampiran kawasan pantai tersebut kira-kria jam 5.40 petang, semalam.

Menurutnya,  penahahan suspek dilakukan hasil risikan dan pemantauan pihak polis susulan laporan yang diterima pada 12 April berhubung viral  mengenai penganjuran pesta itu melalui media sosial.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...