Sabtu, 6 Februari 2016

Tahun Baharu Cina: Polis Terengganu Kerah 460 Pegawai, Anggota

KUALA TERENGGANU, 5 Feb (Bernama) -- Polis Terengganu mengerah 460 pegawai dan anggotanya bagi menjaga keselamatan dan ketenteraman awam di negeri ini sepanjang perayaan Tahun Baharu Cina ini.

Ketua Polis Terengganu Datuk Rosli Ab Rahman berkata kesemua mereka ditugaskan di jalan raya, kawasan perumahan serta premis perniagaan.

Individu Aib Gambar Pemimpin Negara Berdepan Tindakan Undang-undang

PETALING JAYA, 5 Feb (Bernama) -- Individu yang menyebar atau mengaibkan gambar pemimpin negara bakal berdepan dengan tindakan undang-undang di bawah Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Noor Rashid Ibrahim berkata akta berkenaan melarang pengguna media sosial menyalah guna kemudahan untuk tujuan memburukkan individu tertentu.

"Saya memberi amaran kepada pengguna media sosial yang berbuat sedemikian dengan tujuan menggunakan platform komunikasi itu bagi tujuan mengancam dan memburukkan orang lain khususnya pemimpin negara," katanya dalam sidang media sempena Kempen Keselamatan Jalan Raya Op Selamat 8/2016 di Plaza Tol Litrak di sini, Jumaat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...