Khamis, 24 Mac 2016

PERUTUSAN KETUA POLIS NEGARA SEMPENA SAMBUTAN PERINGATAN HARI POLIS KE-209

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh,
Salam Sejahtera dan Salam 1Pasukan.

Segala puji dan syukur dirafakkan ke hadrat Allah SWT di atas limpahan rahmat-Nya yang masih memberi kesempatan kepada kita untuk meraikan Sambutan Hari Polis Ke-209 kali ini.

Pada kesempatan ini, saya ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada seluruh warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang telah memerah keringat dan bergadai nyawa demi memastikan kedaulatan, keamanan dan kesejahteraan masyarakat dan negara kekal terpelihara. Khidmat bakti dan kelestarian pengorbanan PDRM terbukti sepanjang 209 tahun kewujudannya dan pada hari ini, kita sama-sama berdiri megah menyambut tarikh keramat 25 Mac sepertimana yang kita lakukan setiap tahun.

Sekalung penghargaan yang tidak terhingga ditujukan kepada pesara-pesara polis di atas perkhidmatan cemerlang yang telah disumbangkan sekian lama kepada nusa dan bangsa. Sesungguhnya jasa dan pengorbanan rakan-rakan pesara tidak akan dilupakan. Bagi mereka yang telah terlebih dahulu pergi meninggalkan kita, sama-samalah kita berdoa agar roh mereka ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh di sisi Allah SWT.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...