Selasa, 15 Julai 2014

INI LAH PADAHNYA....KEMALUAN DI POTONG OLEH ISTERI

Gambar hiasan

Wanita Myanmar potong kemaluan suami

KUALA LUMPUR: Gara-gara marah kerana mahu diceraikan, seorang wanita warga Myanmar nekad memotong kemaluan suaminya di rumah lelaki itu di Taman Wilayah, Selayang, di sini pagi semalam.
Dalam kejadian kira-kira jam 11 pagi itu, wanita berusia 40 tahun yang telah tinggal berasingan pergi ke rumah suaminya yang juga warga Myanmar untuk berbincang. 
Ketua Polis Daerah Sentul, ACP R Munusamy berkata, setelah suaminya membenarkan wanita itu masuk dan beliau terus tidur di ruang tamu, wanita itu secara tiba-tiba bertindak memotong kemaluan suaminya dengan pisau. 

Polis Tahan Dua Lelaki Dan Rampas Empat Kg Heroin

Gambar hiasan
SHAH ALAM, 14 Julai (Bernama) -- Polis menahan dua lelaki dan merampas 10 paket disyaki heroin bernilai kira-kira RM290,000 dalam sebuah kereta di hentian Rehat dan Rawat (RNR) Ulu Bernam, Hulu Selangor, Jumaat lepas.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Narkotik Selangor Supt. R. Ravichandran berkata suspek yang bekerja sebagai pengawal keselamatan dan pemandu lori yang berusia 25 dan 27 tahun itu, ditahan pada pukul 2.30 petang.

Katanya, bertindak atas maklumat dan risikan, sepasukan anggota polis membuat intipan terhadap dua lelaki terbabit yang dipercayai mempunyai urusan 'jual-beli' dadah di kawasan itu.

Pasukan Keselamatan Diberi Kuasa Tembak Penceroboh


KANGAR, 14 Julai (Bernama) -- Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata pasukan keselamatan diberi kuasa untuk menembak mana-mana pihak yang didapati menceroboh perairan negara.

"Kerajaan tiada sebarang masalah jika itu (menembak) boleh halang penceroboh daripada memasuki Malaysia," katanya kepada pemberita, di sini pada Isnin.

Beliau diminta mengulas kenyataan Panglima Tentera Laut Laksamana Tan Sri Abdul Aziz Jaafar yang meminta kerajaan membenarkan pasukan keselamatan menembak mana-mana pihak atau kumpulan yang menceroboh perairan Sabah.

MARIN KEDAH TUMPAS SELUDUP MINYAK DIESEL BERSUBSIDI

Alor Setar, 14 Julai - Pasukan Polis Marin (PPM) Kedah telah berjaya membuat rampasan minyak diesel bersubsidi di dalam satu penugasan Operasi Landai, petang semalam. 

Hasil maklumat risikan membawa kepada penemuan sebuah tempat pemunggahan haram minyak diesel bersubsidi iaitu sebuah stor tidak bernombor di Jalan Putra , Mergong Tengah.

Menurut Komander PPM Wilayah Satu ACP Mohd. Yusof Abdullah berkata, dalam operasi ini turut berjaya menahan dua orang lelaki warga tempatan serta dua buah lori tangki masing-masing mengandungi 21,000 liter minyak diesel dan 21,700 liter minyak petrol yang disimpan di dalam tangki skid

Turut dirampas empat buah pengepam minyak.

Kesemua hasil rampasan bernilai RM552,570 dan suspek disiasat di bawah Seksyen 21 Akta Kawalan Bekalan 1961.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...