Selasa, 31 Mei 2016

NETIZEN PUJI SIKAP BERPERIKEMANUSIAAN ANGGOTA POLIS

Masyarakat khususnya warga netizen memuji sikap berperikemanusiaan seorang anggota polis dari Balai Polis Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur, Koperal Mohd Ropi Mat Ali, 47 tahun yang gambarnya membantu menumpangkan seorang lelaki kurang upaya (OKU) viral dalam media sosial baru-baru ini.

Koperal Mohd Ropi yang sempat ditemubual berkata, beliau terserempak dengan dengan pemuda OKU terbabit ketika sedang membuat rondaan di Jalan Tun Mohd Fuad 1 bersama-sama rakan setugas pada jam 8.00 malam.

Kerana risau melihat pemuda OKU terbabit berjalan seorang diri di jalan raya yang sibuk dan banyak kenderaan, beliau menawarkan untuk membantu menghantar pemuda terbabit ke lokasi perhentian bas yang lebih selamat dan mudah.

Sumber: Berita Harian

Deklarasi Mahathir: Polis Akan Panggil Azharuddin

KUALA TERENGGANU: Polis akan memanggil pengatur cara komputer Azharuddin Othman, 30, yang dipercayai terlibat menjual maklumat pangkalan data penduduk negara bagi tujuan memalsukan tandatangan dalam 'Deklarasi Mahathir'.
Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Noor Rashid Ibrahim berkata pihaknya akan menjalankan siasatan dan mendapatkan butiran terperinci berhubung perkara itu dalam masa terdekat.
"Kami akan memanggil individu itu dalam masa dua atau tiga hari lagi bagi membantu siasatan berhubung dakwaan tersebut dan siasatan menyeluruh akan dilaksanakan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...