Isnin, 16 Februari 2015

Ancam serang mahkamah keterlaluan


KUMPULAN INI PERLU DIAMBIL TINDAKAN TEGAS DAN SEGERA. BIADAP DAN KURANG AJAR
Kuala Lumpur: Satu video provokasi oleh sebuah kumpulan yang menggelarkan diri sebagai Anak Muda Malaysia mengugut untuk mengadakan bantahan terhadap sistem keadilan mahkamah dengan menyerang mahkamah pada 11.30 malam, Rabu ini mula tersebar dan menjadi viral di media sosial.

Kumpulan itu membuat ancaman melalui video berdurasi 1:01 minit yang dimuat naik melalui YouTube, semalam.

Ahli kongsi gelap maut ditembak di Banting


SHAH ALAM: Seorang lelaki yang juga ahli kumpulan kongsi gelap maut selepas ditembak individu tidak dikenali dalam kejadian di Jalan Utama 4, Taman Jaya Utama, Telok Panglima Garang, Banting, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira 11.15 malam itu, mangsa berusia 26 tahun disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian selepas terkena beberapa das tembakan di bahagian badannya.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Datuk Mohd Adnan Abdullah, berkata mangsa yang memandu seorang diri dikatakan dalam perjalanan menuju ke rumahnya selepas bertemu beberapa orang rakan sebelum kejadian.

Wanita Myanmar nyaris maut ditembak


KUALA LUMPUR: Seorang wanita Myanmar yang menjual kuih di kaki lima sebuah kedai di Pusat Bandar Utara Jalan Ipoh di sini, nyaris maut apabila diserang rakan senegara yang melepaskan dua das tembakan petang tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.30 petang itu, mangsa yang berusia 27 tahun didatangi suspek bersenjatakan parang yang bertindak memecahkan barang perniagaannya. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad berkata, mangsa yang ketakutan melarikan diri namun suspek terus mengejar dengan menaiki kereta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...