Isnin, 12 Mei 2014

PDRM LULUS 50,000 PERMOHONAN PERJAWATAN POLIS BANTUAN


George Town, 12 Mei - Polis DiRaja Malaysia (PDRM) telah meluluskan 50,000 permohonan perjawatan anggota polis bantuan di seluruh negara sejak 2011.

Pengarah Jabatan Pencegahan dan Pembanterasan Jenayah Datuk Ayub Yaakub berkata daripada jumlah itu, sebanyak 20,000 orang telah mengisi kekosongan perjawatan dalam pelbagai sektor agensi kerajaan dan swasta di negara ini.

"PDRM menyarankan agensi terlibat membuat perancangan dalam menempatkan anggota polis bantuan yang diluluskan mengikut keperluan semasa dan kapasiti kawasan penugasan di premis masing-masing," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika ditemui pada majlis Penyerahan Sijil dan Pemakaian Pangkat kepada 36 anggota polis bantuan Ivory Properties Group Berhad di sini, hari ini.

Ayub juga mengingatkan majikan supaya menyelidik latar belakang calon polis bantuan dengan teliti selain melakukan pemantauan secara berkala meliputi aspek disiplin dan pelaksanaan tugas bagi memastikan objektif penubuhan pasukan itu tercapai.

BERNAMA

AMBIK KAU : Dipenjara 4 tahun ragut RM50


KUALA TERENGGANU - Seorang lelaki dihukum penjara empat tahun oleh Mahkamah Sesyen di sini semalam selepas didapati bersalah meragut beg tangan seorang wanita dan melarikan RM50.

Muhammad Zairuzi Zahri, 21, yang beralamat Kampung Binjai Simpang Empat, Chendering mengaku bersalah meragut beg tangan dari raga motosikal yang ditunggang Norlilawati Abd Rahman, 53, di hadapan taska Panji Alam pada jam 6.30 pagi pada 24 April lalu.

Tertuduh mengaku melakukan kesalahan itu di hadapan Hakim Wan Norzanuar Wan Ahmad.

Berdasarkan fakta kes, mangsa yang ketika itu dalam perjalanan ke tempat kerja di Kolej Komuniti Kuala Terengganu dengan menaiki motosikal sebelum tiba-tiba dihampiri seorang lelaki menaiki sebuah motosikal dan terus menyamun beg tangannya sebelum melarikan diri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...