Rabu, 17 September 2014

Dua pekerja warga Myanmar dibunuh


BUKIT MERTAJAM 15 Sept. - Kebimbangan penduduk Kampung Manggis, Permatang Tinggi mengenai kemunculan warga asing yang digelar mereka 'tiga serangkai' di situ lebih setahun lalu berasas dengan penemuan dua mayat lelaki warga Myanmar yang dibunuh kejam dan dicampak ke kawasan ladang kelapa sawit di situ awal pagi ini.

Seorang penduduk, Subri Man, 54, berkata, tiga serangkai itu merujuk kepada tiga kumpulan warga asing dari Myanmar dan Vietnam yang menetap dan bekerja di tiga buah kilang di situ.

"Kumpulan pertama bekerja di sebuah kilang memproses cendawan, kumpulan kedua di kilang baja dan kumpulan satu lagi bekerja di sebuah ladang ayam.

Mekanik Tinggal di Kondominium Mewah Di Tahan


PULAU PINANG 15 Sept. - Biarpun hanya bekerja sebagai mekanik, seorang lelaki mampu tinggal di sebuah kondominium mewah di Jalan Chain Ferry, Butterworth di sini.

Malah dia juga sering kelihatan bertukar-tukar kereta mewah antaranya Porsche, BMW dan Mercedes-Benz selain sering berhibur di pusat hiburan terkemuka di negeri ini.

Polis yang memantau aktiviti lelaki berketurunan India berusia 36 tahun itu mendapati dia sebenarnya merupakan anggota sindiket curi kenderaan mewah yang pakar dalam melakukan kegiatan itu selain turut terlibat mencetak cukai jalan palsu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...