Jumaat, 22 Ogos 2014

Pasangan Suami Isteri Merompak, Menyamar Pegawai Rela

Gambar hiasan
JOHOR BAHRU: Sepasang suami isteri ditahan dipecayai menjalankan kegiatan merompak dengan menyamar sebagai pegawai Rela.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Johor Datuk Hasnan Hassan berkata, kedua-duanya mereka yang biasanya menjadikan warga asing sebagai sasaran akan bertindak menakut-nakutkan mangsa sebelum melakukan rompakan.

"Pegawai kami sedang membuat rondaan apabila mereka ternampak pasangan di dalam sebuah kenderaan yang mencurigakan.

Rangka Bayi Ditemui Dalam Beg Sekolah

Gambar hiasan
ALOR SETAR: Rangka bayi dijumpai dalam beg sekolah di sebuah kebun di Kampung Genting Palas, Kuala Nerang dekat sini, Rabu.

Pemangku Ketua Polis Daerah Padang Terap, ASP Chang Kut Choy berkata rangka berkenaan dipercayai milik bayi yang baru lahir ditemui dua pekebun yang sedang menebas di kawasan itu kira-kira 6 petang.

"Mereka terjumpa sebuah beg sekolah yang apabila dibuka terdapat satu rangka bayi. Turut ditemui dalam beg itu pakaian sekolah," katanya. 


Beliau berkata kes itu masih disiasat.

Dua Ditahan Disyaki Gubah Wang Haram Hampir RM20 Juta


MELAKA: Dua lelaki termasuk seorang pegawai bank pada Khamis ditahan selepas disyaki terlibat melakukan penggubahan wang haram membabitkan nilai RM19.2 juta.

Kedua-dua-dua lelaki terbabit ditahan sepasukan polis dari Bahagian Siasatan Pengubahan Wang Haram (AMLA) Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Bukit Aman kira-kira 3 petang ketika hadir untuk memberi keterangan mengenai kes itu di Ibu pejabat Polis Kontinjen (IPK) negeri di sini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...