Khamis, 2 Jun 2016

Warga tua ditemui mati dengan tangan diikat tuala

SEREMBAN: Seorang wanita berusia 78 tahun ditemui mati dalam keadaan tangan diikat tuala dan kesan jerutan pada leher di rumahnya di Paroi, dekat sini, malam tadi. 

Mayat wanita itu ditemui kira-kira jam 7.30 malam, oleh anak perempuannya berusia 57 tahun yang baru pulang dari Hospital Tuanku Ja'afar (HTJ) di sini, kerana menguruskan suami mangsa yang mendapatkan rawatan akibat sakit tua. 

Sarjan tak mengaku salah minta, terima rasuah

IPOH: Seorang anggota polis berpangkat Sarjan mengaku tidak bersalah atas dua pertuduhan meminta dan menerima rasuah selepas dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, hari ini.

Yuslan Md Yusof, 33, yang bertugas di Bahagian Siasatan Jenayah Narkotik, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sungai Siput membuat pengakuan itu di hadapan Hakim S Indra Nehru selepas pertuduhan dibacakan ke atasnya oleh jurubahasa mahkamah.

Wanita didakwa pecah amanah RM23,100 hasil jualan tiket

AYER KEROH: Seorang bekas pembantu kewangan Perbadanan Muzium Melaka (PERZIM) didakwa di Mahkamah Sesyen, di sini, hari ini, terhadap 19 pertuduhan pecah amanah membabitkan hasil jualan tiket berjumlah RM23,100 dari Januari hingga Disember tahun lalu.

Tertuduh Siti Nurul Asyikin Abdul Nasir, 31, dari Taman Indah Seksyen 3, Padang Jambu, Melaka, bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan di hadapan Hakim Meor Sulaiman Ahmad Tarmizi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...