Jumaat, 12 Februari 2016

Dua lelaki diberkas bersama senapang angin dan ganja

ALOR SETAR - Polis menahan dua lelaki dan merampas dua senapang angin serta dadah jenis ganja seberat 566 gram dalam serbuan di sebuah pondok dan rumah di Felda Guar Napai, Kodiang dekat sini semalam.

Ketua Polis Daerah Kubang Pasu, Superintendan Abdul Rahim Abdullah berkata, bertindak atas maklumat dadah dan senjata api, sepasukan polis dan anggota risik Pasukan Gerakan Am (PGA) Batalion 9 Kubang Badak, Kuala Terengganu menyerbu pondok tersebut kira-kira pukul 6.30 petang itu.

Polis JB perintis pelaksana Sistem Pengiktirafan Nombor Pendaftaran Automatik


JOHOR BARU, 11 Februari:

Polis Daerah Johor Baharu Selatan dipilih menjalankan Sistem Pengiktirafan Nombor Pendaftaran Automatik (ANPR) pertama di negara ini dalam usaha polis untuk mengesan pesalah trafik suruhan.

Projek perintis itu akan menyaksikan satu daripada tiga kamera ANPR diletakkan di pintu kemasukan trafik yang tinggi di Johor Baru-Singapore Causeway di kompleks Bangunan Kuarantin, Imigresen dan Kastam (CIQ) Sultan Iskandar, di sini.

Ketua Polis Daerah Johor Baharu Selatan ACP Sulaiman Salleh berkata polis daerah telah diberi penghormatan untuk menjadi polis daerah pertama di negara ini yang mengendalikan ujian projek perintis terbabit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...