Rabu, 14 Mei 2014

Pengetua sekolah kena ragut depan rumah


KULIM - Seorang pengetua sebuah sekolah menengah di sini berhadapan saat mencemaskan apabila cermin tingkap keretanya dipecahkan dua lelaki bermotosikal lalu melarikan beg tangannya dalam kejadian di halaman rumahnya di Kampung Tunku Putra, Kilang Lama di sini.
Dalam kejadian kira-kira 4.30 petang semalam, pengetua wanita berusia lingkungan 50-an itu dikatakan baru tiba di perkarangan rumahnya dari sekolah dalam cuaca hujan.
Pemangku Ketua Polis Daerah Kulim, Deputi Superintendan Chin Su Song berkata, wanita yang belum sempat keluar dari keretanya itu menjerit meminta tolong tetapi suaminya, seorang pesara yang berada di dalam rumah, tidak mendengar jeritan itu.

TITISAN HUJAN MENGIRINGI PERPISAHAN KP SELANGOR


Hujan lebat yang menghiasi suasana pilu mengiringi salam perpisahan Dato' Pahlawan Mohd Shukri b. Dahlan bersama Datin Umminajah bt. Salleh ketika diarak keluar meninggalkan perkarangan Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor oleh Pegawai-pegawai Kanan.

Kesedihan tergambar apabila beliau menerima lambaian perpisahan daripada warga Kontinjen Selangor yang turut bersama-sama dalam suasana hujan sebagai menghormati jasa-jasa beliau di Kontinjen ini.

Beliau turut diberi penghormatan terakhir oleh 'Guard Turn-Out' sebelum menaiki kenderaan untuk meninggalkan Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor.

Polis cari tujuh lelaki bantu siasatan


KUALA TERENGGANU - Polis mencari seorang lelaki berusia 33 tahun dipercayai terlibat dalam dua kes bunuh dan satu kes culik serta enam individu lain kerana melakukan pelbagai kesalahan jenayah.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Negeri, Asisten Komisioner K Manoharan berkata, suspek dikenal sebagai Kri Pok Jeng atau Syukri Mohamad Abiah beralamat di Felda Bukit Goh, Kuantan.

“Suspek dikehendaki bagi membantu siasatan berhubung dua kes bunuh di Kemaman dan Marang dan satu kes culik di Kuala Terengganu,” katanya.

Menurut Manoharan, enam lagi suspek yang dikehendaki polis ialah Mohd Amir Che Ya, 26; Ismail Mustafa,28; Mohd Zainuddin Rosdi, 25; Shamsueffendi Mohammad, 34; Wan Nazri Wan Junaidi, 32 dan Ismail Deraman, 48.

Beliau berkata, JSJ negeri sebelum ini melancarkan Ops Cantas Khas terhadap beberapa suspek yang terlibat jenayah kekerasan sejak 2012 dan usaha mengesan suspek sedang giat dijalankan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...