Khamis, 17 Disember 2015

Anggota Polis Mati Dipukul Di Premis Sarang Burung Walit

IPOH, 16 Dis (Bernama) -- Seorang anggota polis mati dipercayai akibat dibelasah di sebuah premis sarang burung walit di Sitiawan, Manjung semalam, kira-kira 80 kilometer dari sini.

Timbalan Ketua Polis Perak Datuk Hasnan Hassan berkata mangsa Koperal Noor Hisham Abdul Halim, 35, bertugas di Balai Polis Sitiawan ditemukan dalam keadaan tertiarap dan tidak sedar diri dengan kesan kecederaan di kepala, tangan, badan dan kaki pada kira-kira 4 petang.

"Mangsa ditemui orang awam yang kemudiannya menghubungi pihak polis," katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis pemakaian pangkat kepada 42 pegawai polis berpangkat Inspektor kepada ACP serta meraikan pesara polis di Pusat Latihan Polis Gerakan Udara di sini, Rabu.

10 Warga Asing Ditahan Kerana Tipu Jutawan Arab Saudi Rm1.8 Juta

KUALA LUMPUR, 16 Dis (Bernama) -- Polis berjaya menahan sembilan warga Nigeria dan seorang Filipina selepas dipercayai memintas e-mel syarikat menjual kren di Korea Selatan sehingga menyebabkan seorang jutawan Arab Saudi mengalami kerugian RM1.8 juta apabila memasukkan wang itu ke dalam akaun mereka.

Kesemua suspek ditahan di Sentul dan Cyberjaya semalam.

Dalam kejadian 9 Dis lepas, ahli perniagaan yang memiliki syarikat menjual jentera berat di Riyadh itu mahu membeli kren daripada syarikat berkenaan namun ditipu sindiket terbabit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...