Khamis, 18 April 2013

Ketangkasan Pemandu Wanita Van Sekolah patut diberi pujian


Tendang pintu van hingga penyamun tergelincir.

Ampang: Seorang pemandu van sekolah berdepan detik cemas selepas disamun dua lelaki bersenjata pisau rambo yang cuba menikamnya dalam kejadian di depan sebuah sekolah antarabangsa di Lembah Keramat, di sini.
Wanita berusia 29 tahun itu bagaimanapun berjaya menyelamatkan diri walaupun cedera di tangan selepas bergelut dan menendang pintu van sekolah dipandunya hingga mengenai lelaki terbabit yang kemudian melarikan diri.

ORANG DIKEHENDAKI BAGI MEMBANTU POLIS KL.ORANG DIKEHENDAKI UNTUK MEMBANTU SIASATAN POLIS KUALA LUMPUR. 

MANA-MANA ORANG YANG MEMPUNYAI SEBARANG MAKLUMAT BERKAITAN PENAMA TERSEBUT DIMINTA MENGHUBUNGI BILIK GERAKAN JSJ D4 IPK KUALA LUMPUR DI TALIAN 03-21460613 ATAU MANA-MANA BALAI POLIS BERHAMPIRAN.

NO RPT: SENTUL 5238/09,
SEK 506 & 447 KK (WANTED)
ADA (16) REKOD LAMPAU – (7) LLPK , (2) POPC , (1) SEK 420 KK,
(2) SEK 379 KK, (2) SEK 324 KK , (1) SEK 394 KK , SEK 25 (1) e NRR
KEGIATAN DI DAERAH SENTUL

Polis Gesa Pemilik Senjata Buatan Sendiri Serah Atau Ditahan


MIRI: Polis memberi amaran kepada pemilik senjata buatan sendiri untuk menyerahkannya sebelum mereka ditahan atas kesalahan memiliki senjata, mengikut Akta Senjata Api 1971.
Ketua Polis Miri ACP Mun Kock Keong berkata berdasarkan maklumat yang diterima, terdapat banyak senjata buatan tangan di sekitar kawasan Bekenu dan Batu Niah.
"Mereka yang memiliki senjata buatan tangan boleh menghadapi hukuman penjara sehingga 14 tahun mengikut akta itu. Jadi lebih baik pemilik menyerahkan sebelum kita buat tangkapan. Kami amat serius mengenai isu ini," katanya.

Polis Beri Amaran Kepada Kumpulan Mahu Jelajah Kampung Bawa Dakwat


KANGAR: Polis memberi amaran kepada beberapa kumpulan yang dipercayai bercadang menjelajah pelusuk negara ini untuk mencalit dakwat kekal kepada pengundi bagi mewujudkan keadaan tegang semasa pilihan raya umum ke-13 (PRU13).
Timbalan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata walaupun kes seumpama itu belum dilaporkan berlaku namun perbuatan itu adalah sesuatu yang serius dan boleh mendatangkan kekecohan pada hari mengundi. "Kita ada terima laporan daripada pihak tertentu mengenai perkara itu dan telah mengenal pasti kumpulan itu, saya minta kumpulan itu supaya jangan melakukan perkara yang boleh mencetuskan huru hara," katanya kepada pemberita selepas melawat pusat kawalan PRU13 Ibu Pejabat Kontinjen Perlis di sini, Rabu.

IBU YANG TIDAK PRIHATIN ANAK MENJADI MANGSA

Gambar hiasan

Kanak-Kanak Enam Tahun Dilarikan Bersama Kereta Ibu
SUNGAI PETANI: Tindakan prihatin orang awam berjaya menyelamatkan seorang kanak-kanak lelaki berusia enam tahun yang dilarikan bersama kereta ibunya dalam kejadian di Taman Ria di sini petang Rabu.
Dalam kejadian kira-kira 3.30 petang itu, Adam Hanif Abu Mansor, 6, yang ditinggalkan dalam kereta Perodua Myvi oleh ibunya yang keluar sebentar untuk urusan di sebuah bank di sini, dilarikan seorang lelaki berusia 30-an.
Ibunya, Faridah Osman, 47, yang menyedari kereta dan anaknya hilang sebaik selesai urusan segera memaklumkan perkara terbabit kepada polis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...