Selasa, 25 November 2014

Pergaduhan Ngeri Kongsi Gelap, Seorang Maut

TEMERLOH: Seorang lelaki maut manakala empat lagi cedera parah dalam pergaduhan antara dua kumpulan kongsi gelap di Bukit Bendera, Mentakab dekat sini awal pagi Sabtu, menurut polis.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Pahang Datuk Zakaria Ahmad berkata dalam pergaduhan kira-kira 3.20 pagi itu, mangsa P.Arasu, 44, mati di tempat kejadian akibat cedera parah di bahagian kepala.

Sarjan bersara dua tahun lagi dijatuhi hukuman penjara


SHAH ALAM - Seorang sarjan polis yang bakal bersara dua tahun lagi dijatuhi hukuman penjara tiga tahun dan denda RM10,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini selepas didapati bersalah memperoleh suapan berjumlah RM1,000 daripada seorang wanita, tiga tahun lepas.

Hakim M.Bakri Abd. Majid membuat keputusan itu selepas mendapati pembelaan tertuduh, Abdul Rahman Abdullah, 58, adalah penafian semata-mata dan difikirkan kemudian.

Beliau juga berpuas hati pembelaan anggota polis itu gagal mematahkan anggapan mengikut Seksyen 17 (a) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) serta gagal menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...