Rabu, 17 Oktober 2012

Graduan isi 1,000 jawatan Inspektor


KUALA LUMPUR 12 Okt. - Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan mengambil secara terus golongan mahasiswa yang bakal menamatkan pengajian mereka di institusi pengajian tinggi awam dan swasta tidak lama lagi bagi mengisi kekosongan 1,000 jawatan Inspektor seperti diumumkan dalam Bajet 2013 baru-baru ini.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, sebagai langkah permulaan, pasukan itu akan membuka gerai-gerai di majlis konvokesyen untuk menawarkan kerjaya tersebut kepada mereka yang mempunyai bakat dan berminat menyertai PDRM.

Penyamun terlepas raket Chong Wei


PUCHONG - Jaguh badminton dunia, Datuk Lee Chong Wei kerugian hampir RM30,000 apabila syarikat pembinaan miliknya di Bandar Puteri di sini dipecah masuk sekumpulan penyamun semalam.

Kejadian pecah masuk syarikat Chong Wei Bina Jaya Sdn. Bhd. pada pukul 9 pagi itu disedari seorang pekerja yang baru tiba di pejabat apabila mendapati pintu gril dan pintu utama telah terbuka.

JENAYAH DI KOTA BHARU SEMAKIN MEMBIMBANGKAN ???


Peniaga Cedera Parah Ditembak Di Stesen Minyak Kota Bharu
KOTA BHARU: Seorang peniaga cedera parah ditembak seorang lelaki yang tidak dikenali ketika mengisi minyak di sebuah stesen minyak di Jalan Kebun Sultan, di sini pada Isnin.
Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, mangsa yang dikenali sebagai Samnuan, 21, keturunan Siam berasal dari Pasir Pekan, Wakaf Baharu, Tumpat cedera di bahagian kepala dan lengan kanan, kini dirawat di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) di sini, dan dilaporkan dalam keadaan stabil.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...