Ahad, 12 Mei 2013

Dua lelaki parah ditembak kumpulan samseng


CHERAS - Tindakan dua lelaki mencari gaduh dengan sekumpulan samseng mengundang padah apabila ke dua-duanya cedera parah setelah ditembak di perut oleh ahli kumpulan berkenaan di Jalan Budiman 9, Taman Mulia di sini malam tadi.
Kejadian pada kira-kira pukul 7.30 malam itu dipercayai tercetus apabila kedua-dua mangsa berumur 30-an dan bersenjatakan parang pergi ke tempat kejadian dengan menaiki motosikal untuk menggertak anggota samseng yang sedang minum di sebuah kedai kopi.

SINDIKET 'MACAU SCAM' DI KUCHING TUMPAS


Kuching, 9 Mei - Polis Diraja Malaysia dengan kerjasama polis dari Taiwan dan China berjaya menumpaskan satu sindiket penipuan dalam talian melibatkan perpindahan wang melebihi RM4 bilion dikenali sebagai 'Macau Scam' di sini hari ini. 

Pesuruhjaya Polis Sarawak Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata kejayaan ini berikutan tertangkapnya 84 warga asing di dua buah rumah mewah di lokasi berasingan di bandar raya ini pagi ini. 

Ketua Polis Negara melawat Supt. Ghazali

Kuala Terengganu, 10 Mei 2013 - Kemalangan ngeri pada 30 April di Km 27 Jalan Kuala Terengganu-Kuala Berang dekat Wakaf Tapai yang menimpa seorang Pegawai Kanan Polis, Supt. Ghazali Bin Daud, bertugas di Unit Agama dan Kaunseling Bukit Aman dan kini di rawat di Kuala Terengganu Hospital Specialist (KTS) telah mendapat perhatian daripada pucuk pimpinan Polis DiRaja Malaysia, apabila YDH IG Tan Sri Datuk Seri Utama Hj. Ismail Bin Hj. Omar, Ketua Polis Negara telah datang melawat beliau dan menyampaikan sumbangan mewakili seluruh warga PDRM. 

Dalam kemalangan pukul 3.50 pagi itu telah meragut nyawa isterinya Haniza Abd Rahman, 40, dan dua anaknya Ahmad Firdaus Izzudin, 10 dan Nur Aliah Adibah, 9. Lima lagi anak mangsa iaitu Ahmad Fahmi Izzudin, 12, Nur Aliah Afifah, 7, Nur Aliah Atikah, 6, Aina Yusro, 3, dan Akilah Husna, tujuh bulan, dilaporkan turut cedera.

PERHIMPUNAN BANTAH 505 DI PERAK ESOK TIDAK TEPATI SYARAT-SYARAT AKTA PERHIMPUNAN AWAM.


IPOH, 11 Mei - Ketua Polis Perak Datuk Mohd Shukri Dahlan berkata polis tidak meluluskan permohonan bagi Perhimpunan Bantah 505 peringkat negeri Perak kerana tidak menepati syarat-syarat di bawah Akta Perhimpunan Awam. 

Beliau berkata penganjur perhimpunan itu sepatutnya membuat permohonan kepada Ketua Polis Daerah Ipoh dalam tempoh 10 hari sebelum tarikh perhimpunan. 

"Jika Penganjur terus mengadakan perhimpunan maka itu akan jadi satu perhimpunan haram," katanya ketika dihubungi hari ini. 

Mohd Shukri menasihatkan orang ramai agar tidak mengambil bahagian dalam perhimpunan tersebut di Medan Istana di sini. 

Beliau berkata sehingga petang ini polis menerima 65 laporan daripada pelbagai pihak yang membantah penganjuran perhimpunan itu. 

Ini termasuk 12 Pertubuhan bukan Kerajaan (NGO) serta parti politik termasuk Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Ipoh Barat dan Ipoh Timur, Prowaris, Suara Anak Muda 1Malaysia (SAM), Perak Peace, Kesatuan Anak Muda Islam (KAMI), Sekretariat Hal Ehwal Bandar (SHEB), Persatuan Kelab-Kelab Belia Malaysia (MAYC) dan Belia 4B. - BERNAMA

Perjumpaan Dengan Warga PDRM Terengganu


Kuala Terengganu, 10 Mei 2013 – Bertempat di Dewan Utama, Tingkat 4, Menara Yayasan Islam Terengganu, Kuala Terengganu, YDH IG Tan Sri Datuk Seri Utama Hj. Ismail bin Hj. Omar, Ketua Polis Negara, YDH CP Datuk Mortadza bin Nazarene, Pengarah Pengurusan PDRM dalam lawatan kerja Ke Kontinjen Terengganu telah membuat perjumpaan bersama pegawai dan anggota polis Kontinjen Terengganu. Seramai lebih kurang 300 orang hadir, terdiri daripada pegawai dan anggota dari seluruh daerah Kontinjen Terengganu. 

Dalam ucapan beliau YDH Ketua Polis Negara menyarankan agar semua pegawai dan anggota polis mempunyai hubungan yang baik dengan orang awam di pelbagai peringkat dalam masyarakat kerana ia merupakan suatu kaedah di dalam menjaga keamanan Negara. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...