Isnin, 2 November 2015

Dua Penjawat Awam Antara Lapan Suspek Militan Yang Ditahan


KUALA LUMPUR: Lapan suspek militan rakyat Malaysia telah ditahan dalam operasi berasingan di Selangor, Perak dan Johor, kata Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Ketua Polis Negara berkata, suspek yang berusia antara 22 dan 36 tahun ditahan dalam serbuan serentak di tiga negeri itu oleh Bahagian Anti Keganasan Cawangan Khas Bukit Aman pada 30 Oktober lalu.

"Enam daripada suspek dipercayai anggota Tandzim Al-Qaeda manakala dua lagi mempunyai hubungan dengan militan Negara Islam (IS)," kata beliau dalam satu kenyataan, Isnin.

Abdul Jabbar diburu polis bantu kes dadah

BALIK PULAU - Polis giat memburu seorang lelaki yang dikenali dengan nama Abdul Jabbar Mohd. Ali, 39, (Gambar) bagi membantu siasatan berhubung kes dadah.
Abdul Jabbar dengan kad pengenalan bernombor 760508-07-5321 dikesan menggunakan alamat terakhir di 527 MK D, Jalan Bharu, 11000 Balik Pulau di sini.
Dia diminta tampil ke Ibu Pejabat Polis Daerah Barat Daya di Balik Pulau untuk membantu polis menjalankan siasatan lanjut mengikut Seksyen 39A(2)ADB 1952.

Justeru, orang ramai yang mengenali penama terbabit diminta menghubungi Pegawai Penyiasat, Inspektor Suhaimi Mat di talian: 019-2327008.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...