Isnin, 28 Januari 2013

IPD JB Selatan lakar sejarah

IPD JB Selatan lakar sejarah
Ismail diiringi Zainuddin melancarkan program Ronda Berbasikal Pegawai Kanan Polis IPDJBS dan Pelepasan Ronda dan Riadah Jelajah Johor 'Crime Awareness' NKRA Johor di IPK Johor

JOHOR BAHRU – Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Johor Bahru Selatan melakar sejarah tersendiri apabila menjadi IPD pertama di negara ini yang memiliki pasukan ronda berbasikal melibatkan pegawai kanan polis, dalam usaha membanteras jenayah secara berterusan.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Zainuddin Yaacob berkata, seramai 80 pegawai kanan di bawah IPD berkenaan terlibat dalam pasukan itu bagi meningkatkan tahap kesejahteraan dan kawalan keselamatan di sesuatu kawasan.

Bekas polis dipukul, ditinggalkan dalam van

Gambar hiasan

BAYAN LEPAS - Seorang bekas anggota polis ditemui dalam keadaan tidak sedar diri selepas dipercayai dibelasah sebelum ditinggalkan di dalam sebuah van kilang di belakang sebuah hotel di Bayan Baru di sini, awal pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 6.30 pagi itu, mangsa yang berusia 30-an ditemui orang ramai dalam keadaan berlumuran darah di bahagian tempat duduk van berkenaan.

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Mohd Hatta Mohd Zin berkata, mangsa yang sudah tiga tahun diberhentikan perkhidmatannya dalam pasukan Polis Diraja Malayasia (PDRM) kini bekerja sebagai pemandu van kilang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...