Rabu, 24 April 2013

Pemandu teksi ditembak mati di hadapan isteri, anak

Gambar hiasan

KUALA LUMPUR - Seorang pemandu teksi ditembak mati dua lelaki ketika menikmati makan malam bersama isteri dan anak perempuannya di sebuah restoran di Batu 14, Kampung Baharu Puchong dekat sini malam tadi.
Ketua Polis Daerah Subang Jaya ACP Yahaya Ramli berkata mangsa, Seva Arumugan, 36, didatangi dua lelaki bertopeng yang melepas beberapa das tembakan ke arah mangsa dalam kejadian 9.20 malam itu.
“Dua suspek tersebut berbadan gempal dan berusia lingkungan 30-an,” katanya kepada pemberita di lokasi kejadian.
Beliau berkata suspek melarikan diri dengan menaiki sebuah kereta Proton Wira kelabu dengan nombor pen daftaran NBS 9119, yang dipercayai kenderaan curi.
Mangsa dibawa ke sebuah klinik tidak jauh dari tempat kejadian namun disahkan meninggal dunia.
Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan, katanya. - BERNAMA

#PRU 13# GE13: PARTI DIINGAT TIDAK LIBATKAN PEKERJA BUKAN WARGANEGARA


Kuala Lumpur, 23 April - Parti politik diingatkan supaya tidak melibatkan pekerja bukan warga negara untuk melakukan aktiviti berkaitan pilihan raya umum termasuk memasang bendera atau banting parti-parti politik.


Penolong Ketua Urusetia Ketua Polis Negara (Komunikasi Korporat) ACP Ramli Mohamed Yoosuf berkata, tindakan tegas akan diambil kepada parti politik berkenaan jika didapati berbuat demikian.

"Parti politik tidak boleh memberi subkontrak kepada orang bukan warga Malaysia bagi menjalankan kerja-kerja berkenaan.


#PRU13 #GE13: JANGAN GUNAKAN ELEMEN 'POLIS' UNTUK KEPENTINGAN PARTI POLITIK

Pihak polis bertegas untuk mengambil tindakan terhadap mana-mana pihak yang menggunakan elemen 'polis' demi kepentingan parti politik. Taklimat media disampaikan oleh Penolong Ketua Urus Setia Ketua Polis Negara, ACP Ramli Mohamed Yoosuf di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman.

#PRU13 #GE13 JANGAN SALAH TAFSIR UNDI POS DAN UNDI AWAL


PDRM menyeru semua pihak memberhentikan penyebaran berita tidak benar di media sosial dengan serta merta. Penyebaran berita yang tidak benar mengenai anggota polis sudah mula mengundi boleh disalah tafsir oleh orang ramai seolah-olah terdapat penipuan dalam proses undi, sedangkan prosedurnya adalah jelas, iaitu Undi Pos telahpun bermula sejak 23 April 2013 dan Undi Awal pula akan dilaksanakan pada 30 April 2013. 

Apa yang digembar-gemburkan di beberapa blogs bahawa anggota polis telah memulakan Undi Awal sebenarnya adalah proses Undi Pos. Oleh itu, penyebaran berita yang mengatakan polis telah mengundi awal sebelum 30 April 2013 tersebut boleh disifatkan, dan tertakluk kepada, perbuatan fitnah.

PRU13: Ceramah BN di Nibong Tebal gempar sampah meletup, seorang cedera


NIBONG TEBAL: Seorang lelaki berusia lingkungan 30an cedera parah di lutut selepas longgokan sampah yang terletak kira-kira 10 meter di belakang pentas ceramah perdana Barisan Nasional (BN) di Bilik Gerakan Parlimen Nibong Tebal, di sini, meletup secara tiba-tiba.

Kejadian pada kira-kira jam 10.15 malam tadi itu mengejutkan kira-kira 3,000 orang yang ketika itu sedang mendengar ceramah oleh Pengerusi Gerakan Pulau Pinang, Datuk Dr Teng Hock Nan. 

Ketua Polis Daerah Seberang Prai Selatan (SPS), Superintendan Shafien Mamat berada di lokasi ketika ini bagi melakukan siasatan. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...