Rabu, 28 November 2012

Mangsa tanah runtuh dakwa ditipu peguam


KUALA LUMPUR: Sepasang suami isteri yang kematian dua anak perempuan dalam kejadian tanah runtuh di Hulu Selangor pada 2008, mendakwa menjadi mangsa penipuan sebuah syarikat guaman hingga menyebabkan mereka bakal diisytihar muflis.

Azizah Madon, 46, mendakwa ini berikutan mereka tidak lagi menggunakan khidmat peguam itu selepas menyelesaikan kes di luar mahkamah serta berbincang dengan kerajaan Selangor dan pemaju.


Beliau mendakwa selepas tragedi itu, peguam berkenaan menghubungi mereka untuk menawarkan khidmat guaman selepas mengetahui kejadian itu turut meranapkan banglo mereka.Kebas RM90,000


LAPOR...Mohd Khairil Adzhar menunjukkan laporan polis yang dibuatnya.
SHAH ALAM: Gara-gara mempercayai rakan baiknya, seorang peniaga kereta terpakai kerugian RM90,000 apabila rakannya bukan saja gagal menyerahkan barangan dibeli, malah melarikan diri sejak April lalu.

Mohd Khairil Adzhar Mahmood, 28, mendakwa mengenali rakannya dikenali sebagai Jeffry itu sejak setahun lalu dan membeli beberapa barangan terpakai daripadanya, termasuk kereta Mercedez, Mini Cooper Wagon, BMW, motosikal, kamera digital, telefon bimbit dan komputer riba pada harga murah.


Menurutnya, sebelum mendapat semua barangan ditempah, Jeffry memintanya membayar sejumlah wang dan berjanji menyerahkan barangan berkenaan dalam dua bulan yang kononnya disimpan di Perak.Rakyat Malaysia Mati Ditembak Di Sadao, Thailand


BANGKOK: Seorang rakyat Malaysia berumur 60 tahun mati ditembak di Sadao, Songkhla pada Selasa.
Jurucakap polis Sadao berkata, mangsa ditemui mati di dalam kereta di kampung Jungloan, Samnak Kham, Sadao pada pukul 8 pagi.
"Kami masih menyiasat bagaimana dia ditembak," katanya dan menambah identiti mangsa belum dikenal pasti.
Mayat telah dihantar ke hospital universiti Prince of Songkhla untuk dibedah siasat. -BERNAMA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...