Selasa, 28 Oktober 2014

Rogol: Polis Antara Tiga Ditahan


JOHOR BARU: Anggota polis antara tiga lelaki yang ditahan kerana didakwa menculik dan merogol seorang pelancong warga Vietnam (Sumber) berusia 22 tahun.

Anggota berpangkat lans koperal yang berusia dalam lingkungan 30-an itu ditahan beberapa jam selepas wanita itu membuat laporan polis.
Dua lagi rakannya yang berusia 30-an dan 50-an ditahan dalam serbuan di sini, pada Ahad.
Sumber berkata, sisatan mendapati wanita itu yang juga penuntut kolej di Vietnam tiba di pangsapuri Jalan Pasir Pelangi menaiki teksi bersama seorang lagi rakan wanita pada pukul 3 pagi, Sabtu.

Polis Beri Amaran Kepada Pengiring Bermotosikal (MARSHAL)


KUALA LUMPUR: Polis akan mengenakan tindakan terhadap pengiring bermotosikal yang tidak sah (Rujukan) kerana melencong dan memperlahankan perjalanan trafik.

Ketua Trafik Pasukan Bukit Aman, Datuk Mohd Fuad Abdul Latiff berkata, perkara itu menjadi perhatian berikutan beberapa agensi menggunakan khidmat penunggang motosikal untuk mengiring golongan VIP.
"Apa yang mereka lakukan itu menyalahi undang-undang sekiranya mereka bertindak untuk menghentikan atau melencongkan trafik," katanya kepada pemberita.

TUJUH WARGA IRAN DITAHAN EDAR DADAH BERNILAI LEBIH RM1 JUTA

Gambar hiasan
KUALA LUMPUR, 27 Okt (Bernama) -- Polis mematahkan satu sindiket pengedaran dadah antarabangsa yang didalangi oleh warga Iran dengan menahan lapan anggota sindiket itu dan merampas dadah jenis syabu bernilai RM1.1 juta di ibu negara pada Khamis lepas.
Mereka yang ditahan dalam lima serbuan berasingan di sekitar Lembah Klang itu ialah tujuh warga Iran termasuk dua wanita rakyat negara itu serta seorang wanita tempatan.
Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman, Datuk Seri Noor Rashid Ibrahim berkata antara lelaki Iran yang ditahan itu ialah ketua sindiket yang digelar 'Drug Kingpin - Sumber'.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...