Ahad, 21 September 2014

Empat Lelaki Thailand Ditahan Proses Daun Ketum


PETALING JAYA: Polis berjaya membongkar kegiatan sebuah kedai tom yam di Puchong  yang menjadikan dapurnya tempat memproses air daun ketum (Klik) dengan penahanan empat lelaki warga Thailand pada Selasa. 

Ketua Polis Daerah Subang Jaya ACP Yahaya Ramli berkata dalam serbuan pada kira-kira 9.00 pagi itu, suspek yang berusia lingkungan 19 hingga 26 tahun leka bersembang di pangkin belakang kedai tanpa menyedari kehadiran pihak polis. 

Polis Buru Kaki Pukau Warga Pakistan


PETALING JAYA: Polis kini sedang memburu seorang lelaki di percayai warganegara Pakistan yang memukau wanita untuk menyerah barang kemasnya di Seksyen 20, Shah Alam.

"Siasatan mendapati lelaki tersebut, menaiki motosikal berpura-pura menjual kain kepada seorang wanita 60-an, yang tinggal berseorangan di rumah pada masa itu.

Lelaki Afrika Selatan, Wanita Thailand Ditahan Atas Kapal Mewah memiliki senjatapi


ALOR SETAR: Seorang lelaki Afrika Selatan dan seorang wanita Thailand ditahan di atas sebuah kapal mewah di Jeti Kuah, Langkawi pada Khamis lalu kerana dipercayai memiliki senjata api.

Ketua Polis Kedah, Datuk Ahmad Ibrahim berkata suspek yang berumur sekitar30-an dan 40-an ditahan pada tengah hari.

"Hasil pemeriksaan telah menjumpai tujuh laras rifle Benelli Agro yang dibuat daripada Itali dan sejumlah peluru pelbagai jenis di dalam kapal tersebut. Kita juga mendapati pemilik kapal mewah warga Afrika Selatan itu tidak mempunyai dokumen pengesahan untuk menyimpan senjata itu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...