Sabtu, 5 Januari 2013

Pensyarah KLMU dijel jual diploma


KUALA LUMPUR - Seorang bekas pensyarah Kuala Lumpur Metropolitan University College (KLMU) dipenjara dua bulan dan denda RM10,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini semalam kerana menerima rasuah RM1,500 untuk sekeping diploma pada Julai lalu.

Hakim Rozilah Salleh mengenakan hukuman tersebut selepas tertuduh Elmy Shadzly Wahi, 40, mengaku salah atas tuduhan pertama tersebut.

Dia yang merupakan bekas pensyarah Falkuti Kulinari bagaimanapun dilepas dan dibebaskan bagi tuduhan kedua iaitu cuba meminta RM1,500 untuk tujuan yang sama.

Keputusan itu dibuat Rozilah apabila dimaklumkan oleh pihak pendakwaan bahawa mereka akan menggugurkan salah satu tuduhan sekiranya tertuduh mengaku salah bagi satu tuduhan.

Lelaki Mati Ditembak Di Kota Damansara


PETALING JAYA: Seorang lelaki mati ditembak ketika dia pulang ke rumah sepupunya di sebuah pangsapuri di Seksyen 8, Kota Damansara di sini malam Jumaat.
Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, ACP Arjunaidi Mohamed berkata mangsa yangberumur 44 tahun dan berasal dari Kedah maut di tempat kejadian selepas ditembakdari jarak dekat oleh suspek yang menaiki sebuah kereta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...