Ahad, 17 Januari 2016

Ramai Rakyat Malaysia Sertai Katibah

KUALA LUMPUR: Penglibatan rakyat Malaysia dalam Katibah Nusantara, sebuah sel baharu yang ada kaitan dengan kumpulan miltan IS, meletakkan polis Malaysia dalam keadaan kesiapsiagaan tahap tertinggi.

Sumber perisikan telah mengenal pasti lebih 200 pejuang dari Indonesia dan Malaysia yang menyertai sel tersebut.
"Sel serpihan kumpulan pengganas ini mula dikenali dalam hierarki IS.
"Selain dipilih untuk melakukan tugas kecil seperti kerja pembersihan, pejuang Katibah amat dikehendaki untuk menyertai 'misi khas' termasuk sebagai penembak tepat dan pengebom berani mati," kata sumber kepada The Star pada Sabtu.
Katibah pernah berada di bawah pemantauan agensi perisikan dua tahun lalu ketika ia dikenali sebagai Majmu’ah al Arkhabiliy.

: AMARAN KESELAMATAN TAHAP TERTINGGI, KAWALAN KESELAMATAN DI PERTINGKATKAN

Semua Ketua Polis Daerah di Johor telah diarahkan untuk mempertingkatkan kawalan keselamatan di kawasan tumpuan orang ramai antara lokasi terbabit adalah pusat beli-belah, pusat hiburan dan pintu keluar masuk negara seperti Kompleks Kastam dan Imigresen di Tuas, Jeti Pasir Gudang serta Lapangan Terbang Antarabangsa Senai.

Ketua Polis Negeri Datuk Wan Ahmad Najmuddin Mohd dalam satu kenyataan media meminta orang ramai supaya tidak panik melihat pertambahan anggota polis membuat rondaan dengan membawa senjata berat di kawasan itu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...