Khamis, 15 November 2012

Kabel tembaga TM ‘hilang’ lagi


PUCHONG – Baru sebulan kejadian kecurian kabel dilaporkan di Taman Mawar Kinrara Seksyen 5 sehingga menyebabkan kerugian lebih RM55,000 kepada Telekom Malaysia (TM), Khamis lalu sekali lagi insiden itu berulang.

Kali ini, hampir 400 pengguna terputus hubungan selama empat hari apabila kabel tembaga yang menyambungkan talian telefon tetap mereka dicuri awal pagi hari terbabit.

Kejadian dipercayai berlaku antara jam 2 hingga 5 pagi ketika penghuni perumahan berkenaan nyenyak tidur di kediaman masing-masing.

Difahamkan, kabel utama di saluran bawah tanah bernilai hampir RM30,000 dipotong pihak tidak bertanggungjawab dari sebuah lubang pembetung di jalan utama berdekatan Taman Bukit Kuchai di sini.

Ditikam lepas tegur penceroboh


Ditikam lepas tegur penceroboh
MARANG - Gara-gara buah durian, seorang pemuda berdepan detik mencemaskan apabila ditikam di lengan kirinya selepas menegur dua lelaki mencurigakan yang menceroboh kebun durian milik keluarganya di Bukit Sungai Serai kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 9 pagi itu, mangsa, Razak Ismail, 29, cedera di lengan kiri dan menerima tiga jahitan akibat tikaman tersebut.

Razak berkata, setibanya di kebun durian keluarganya itu, dia terserempak dengan dua lelaki lingkungan 30-an dalam keadaan mencurigakan berada di dalam kebun durian itu, dipercayai ingin mencuri buah durian.

Bayang pencuri dalam bilik


Bayang pencuri dalam bilik
MARANG – "Saya terkejut apabila melihat pencuri itu memegang pisau dan cuba keluar dari rumah untuk menyelamatkan diri,” kata Mohd Jailani Jaafar, 41, dari Rusila di sini, selepas menyedari ada seseorang memasuki bilik utama rumahnya, semalam.

Sebelum kejadian kira-kira jam 9.05 pagi, kakitangan Telekom Malaysia (TM) itu berkata, dia tidur di ruang tamu rumah namun tersedar apabila terlihat bayang orang dipercayai pencuri memasuki bilik utama bersebelahan rumah tamu rumahnya itu.

“Pencuri itu nekad sebab dia masih meneruskan niat untuk mencuri dan memasuki bilik itu walaupun dia melihat saya tidur di ruang tamu. Kehadiran pencuri itu disedari apabila saya tersedar lalu terlihat ada bayang melintas masuk ke dalam bilik,” katanya.

Pakai kopiah elak dikesan


Pakai kopiah elak dikesan
KOTA BHARU- Menggunakan taktik memakai kopiah dan berpakaian sopan bagi mengelak dikesan pihak berkuasa, tiga lelaki memecah masuk sebuah premis kereta terpakai di Jalan Lundang, di sini, kira-kira jam 6 pagi kelmarin.
Bagaimanapun penjenayah terbabit yang menaiki kereta jenis Honda City berwarna kelabu berjaya melarikan diri selepas menyedari kehadiran pemilik premis itu bersama beberapa anggota polis.
Pemilik kedai berkenaan, Othman Mohamad Noor, 41, berkata, salah seorang penjenayah itu memakai kopiah di kepalanya bertindak mengumpil pintu kereta bahagian pemandu namun gagal melarikan kenderaan pacuan empat roda yang diparkir di bawah garaj kereta itu selepas menyedari kehadirannya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...