Rabu, 26 Mac 2014

Mayat tanpa kepala di pantai

Gambar hiasan
ROMPIN – Dua sahabat yang keduanya bekerja sebagai nelayan yang sedang asyik mengutip botol di Pantai Batu 6, Janglau, di sini sekitar jam 8 pagi tadi terkejut dengan penemuan satu mayat tanpa kepala terdampar di pantai.
Penduduk Sungai Meranti, Mohd Sharif Kupa, 47, berkata, beliau terkejut kerana tidak pernah lagi menemui mayat dalam keadaan sedemikian.
“Kami berdua memang hampir setiap pagi akan ke pantai untuk mencari botol yang dihanyutkan ombak. Tidak sangka pula pagi ini kami boleh terjumpa mayat yang tiada kepala.
“Ketika itu kami dalam perjalanan dengan menaiki motosikal untuk mengambil satu tong yang terdampar tidak jauh dengan lokasi mayat. Dari jauh sudah nampak dan memang syak itu adalah mayat, bila kami hampiri memang sah,” katanya kepada Sinar Harian.
Menurutnya, beliau bersama dengan rakannya itu, Dolah Mat, 48, tidak membuang masa dan terus menghubungi pihak polis untuk memaklumkan mengenai penemuan mayat tersebut.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Rompin, Deputi Superitendan Johari Jahaya yang dihubungi mengesahkan kejadian.
“Mayat tanpa kepala berkenaan masih berpakaian baju t-shirt dan seluar pendek serta umurnya kemungkinan dalam lingkungan 30-an. Terdapat satu lubang di bahagian dada.
“Mayat tersebut sudah mula reput dan bangsanya masih belum dapat disahkan. Mayat dibawa ke Hospital Tengku Ampuan Afzan untuk bedah siasat,” katanya.

CUAI - Anggota RELA maut ditembak rakan

Tanah Merah: Seorang anggota RELA maut selepas ditembak rakannya secara tidak sengaja dipercayai menggunakan senapang patah ketika mereka berburu di Kampung Sokor di sini, kira-kira jam 7 malam semalam.
Mangsa Mohd Sukri Ramli, 51, yang dimasukkan ke Hospital Tanah Merah sejurus kejadian disahkan meninggal dunia jam 1.50 pagi tadi.
Sumber:mymetro

PDRM Komited Perangi Jenayah, Antara Ikrar Sempena Sambutan Hari Polis Ke-207KUALA LUMPUR, 25 Mac (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak meminta rakyat Malaysia menyokong polis dan memainkan peranan aktif mengurangkan kadar jenayah dan mengekalkan keamanan negara sempena sambutan Hari Polis ke-207.

Beliau berkata setiap individu atau organsasi perlu memikul tanggungjawab bersama pasukan keselamatan untuk meningkatkan keberkesanan untuk memerangi jenayah.

Katanya, masyarakat tidak perlu berkhidmat di dalam pasukan polis atau menawarkan diri menjadi sukarelawan polis untuk menyedari kepentingan membanteras jenayah secara holistik.

Pada sambutan itu, Perdana Menteri memeriksa kawalan kehormatan dan menyaksikan perbarisan oleh kira-kira 2,000 pegawai dan anggota polis di Dataran Kawad Pusat Latihan Polis (Pulapol), di sini Selasa.

Beliau turut menyampaikan Anugerah Kenaikan Pangkat Secara Medan kepada 23 pegawai dan anggota polis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...