Rabu, 16 Oktober 2013

KECUAIAN BERPUNCA BUDAK 10 TAHUN PARAH DITEMBAK

Gambar hiasan
PERAK TENGAH: Seorang kanak-kanak 10 tahun parah di bahagian leher akibat terkena tembakan dalam kejadian di Kampung Belanja Kiri, Parit di sini jam 4.30 petang semalam.
Ketika kejadian seorang anggota polis dipercayai sedang mengosongkan senjata dihadapan rumahnya secara tiba-tiba terlepas satu das tembakan lalu terkena mangsa. 
Mangsa kini dirawat dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun Ipoh. 

Timbalan Ketua Polis Perak Tengah, Deputi Superintendan Leong Ah Kow mengesahkan kejadian.

Dua anggota polis ditahan bantu siasatan kes pemungut hutang mati ditembak

PULAU PINANG 14 Okt. - Seorang pemungut hutang mati terkena tembakan selepas terlibat dalam pergaduhan dengan dua anggota polis di sebuah kelab malam di Auto City Juru di Bukit Mertajam awal pagi ini.

Mangsa, Kang Seok Xiong, 39, disahkan mati selepas dua jam dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Seberang Jaya (HSJ) selepas ditembak dalam kejadian pukul 2.20 pagi.

Ekoran insiden itu, dua anggota polis berpangkat Lans Koperal dan Sarjan telah ditahan untuk siasatan lanjut kerana disyaki mempunyai kaitan dengan kes tembak berkenaan.

Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, kedua-dua anggota polis yang berusia 30-an dan 55 tahun itu masing-masing bertugas di Kedah dan Johor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...