Jumaat, 7 September 2012

Penjawat Awam, Pemimpin Diminta Rajin Turun Padang Berkhidmat Kepada Masyarakat


TONGOD, 6 Sept (Bernama) -- Penjawat awam dan pemimpin akar umbi diminta lebih proaktif dalam melaksanakan tugas berkhidmat kepada rakyat, kata Ketua Biro Tatanegara Negeri Sabah, Datuk Ibrahim Saad.

Beliau berkata mereka perlu lebih aktif turun padang bertemu masyarakat membantu usaha kerajaan meneruskan kesinambungan pembangunan sedia ada.

Katanya, melalui pendekatan tersebut, masalah dihadapi rakyat mudah dapat dikenal pasti dan diselesaikan segera selari dengan Program Transformasi Kerajaan yang mahukan rakyat menikmati keselesaan hidup selepas mencapai kemerdekaan sejak 55 tahun lepas.

Hishamuddin perlu beri kekuatan kepada PDRM melaksanakan tugas


Pijak Gambar Pemimpin: Hishammuddin Mahu Tindakan Tegas
BATU PAHAT, 6 Sept (Bernama) -- Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein mahu tindakan tegas dikenakan terhadap mereka yang terbabit dalam perbuatan memijak gambar pemimpin dan mengibar bendera baharu.

"Kes ini dianggap kes kepentingan awam dan polis menyiasat dan kalau tidak boleh didakwa kita nak tahu apa sebab," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Minggu Haluan Siswa Universiti Tun Hussein Malaysia, di sini pada Khamis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...