Rabu, 15 Mei 2013

PELANTIKAN TAN SRI KHALID SEBAGAI KETUA POLIS NEGARA DISAMBUT BAIK


Kuala Lumpur, 14 Mei - Pelantikan Tan Sri Khalid Abu Bakar sebagai Ketua Polis Negara yang baharu disambut baik dengan keyakinan tinggi beliau mampu meningkatkan lagi imej dan keupayaan pasukan polis dalam mengharungi cabaran semasa dan akan datang.

Naib Pengerusi Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia (MCPF) Tan Sri Lee Lam Thye berkata MCPF percaya pelantikan Khalid adalah pilihan tepat kerana beliau terbukti komited dalam menjalankan tugas.

Lee berkata kehadiran Khalid menerajui PDRM adalah pada waktu yang tepat, tetapi beliau perlu bekerja lebih keras dalam menangani isu jenayah yang semakin mencabar ketika ini.

MASIH ADA LAGI YANG TERPEDAYA DENGAN "AFRICAN SCAM" !!!!!


Kerana cinta masih ada jadi mangsa sindiket penipuan internet

KUALA LUMPUR: Walaupun banyak kes berkaitan penipuan melalui Internet dilaporkan media massa namun masih ada lagi individu yang menjadi mangsa sindiket itu gara-gara cinta. 

Ketua Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Mohan Singh Tara Singh, berkata semalam polis menahan sembilan lelaki Nigeria berusia antara 20 dan 30 tahun yang dipercayai pelajar terlibat dalam sindiket 'African Scam' di Ampang serta Puchong. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...